Mocro Maffia-makers komen met de eerste Nederlandse Netflix Original film

Er zijn tegenwoordig al behoorlijk wat Nederlandstalige titels te vinden op Netflix, maar een volledig Nederlandse Original film ontbreekt nog. Gelukkig gaat daar binnenkort verandering in komen. Netflix heeft zojuist namelijk de eerste Nederlandse Netflix Original film aangekondigd.

Hoe deze gaat heten is nog een raadsel, maar de streamingdienst heeft al wel de nodige informatie en zelfs beelden naar buiten gebracht. Op YouTube verscheen vanochtend de officiële aankondigingsvideo. Hierin zien we Shady el-Hamus en Jeroen Scholten van Aschat die alvast vertellen wat we kunnen gaan verwachten van de film.

De eerste Netflix Original film uit Nederland

Zoals je in onderstaande video kunt zien gaat de film over een jonge hiphopartiest en zijn obsessie met status en succes. De nog titelloze film wordt een komische crimedrama waarin de hoofdrolspeler wordt beroofd van een waardevol horloge. Beelden van deze beroving gaan viral waardoor zijn imago een flinke deuk op loopt. Het is aan hem om deze beschadiging weer te herstellen.

Wie de hoofdrol gaat spelen is nog onbekend. In de aankondigingsvideo zien we alleen El-Hamus en Scholten van Aschat. Een talentvol duo dat in 2019 met hun film De Libi een Gouden Kalf wist te winnen. Samen schrijven zij het script voor deze Nederlandse Netflix film. Daarnaast zal Shady el-Hamus de film ook gaan regisseren.

Van de mensen achter Mocro Maffia

De productie is in handen van dramaproducent Fiction Valley. Dit bedrijf heeft een behoorlijk indrukwekkende staat van dienst. Zo staan onder andere series als De co-assistent, Dokter Tinus, Heer & Meester, Celblok H, Noord Zuid en Mocro Maffia op hun CV.

Kortom, meer dan genoeg redenen om uit te kijken naar deze nieuwe film. Hoe lang we moeten wachten is helaas nog niet bekend. Netflix heeft namelijk nog geen releasedatum naar buiten gebracht. Gelukkig kun je in de tussentijd al wel deze Nederlandse films op Netflix kijken.

Reageer op artikel:
Mocro Maffia-makers komen met de eerste Nederlandse Netflix Original film
Sluiten