Pim Jansen
Pim Jansen Netflix 30 mrt 2019

Netflix docu over Maddie McCann leidt tot lugubere verklaring voor verdwijning

Netflix heeft een naam hoog te houden als het gaat om controversiële documentaires. Zo deed Making A Murderer behoorlijk wat stof opwaaien en met de documentaire The disappearance of Madeleine McCann is het al niet veel anders. Ook al weten de meeste kijkers de basis van het hele verhaal, toch schijnen sommigen nieuwe aanwijzingen te hebben gevonden.

Netflix docu laat de kijker gissen

Veel kijkers viel iets op na het zien van de documentaire. Zo viel het op dat Madeleine al slaperig was voordat ze door haar ouders werd opgehaald. Dat was niet het enige aandachtspunt, ook het feit dat de tweeling Sean en Amelie niets hebben gemerkt van de verdwijning roept vraagtekens op. De conclusie die veel kijkers trokken is dan ook logisch. Zo is het niet uit te sluiten dat alle drie de kinderen reeds zijn gedrogeerd door de ontvoerder en dat er dus sprake is van een gedegen voorbereiding. Degene die verantwoordelijk is voor de verdwijning zou de kinderen dan ook al langer hebben bespied in de Kids Club van het resort waar het gezin verbleef.

Mensensmokkelaars

“Wat als de ontvoerder hen al enkele dagen bespioneerde en zag dat de McCanns telkens hun appartement verlieten voor het avondeten, om op de dag van de verdwijning de drie kinderen iets te geven waarvan ze zo moe werden zodat ze niet zouden ontwaken”, aldus een commentaar op Twitter. “Volgens mij zijn de McCann-kinderen allemaal verdoofd. Vervolgens heeft iemand Maddie ontvoerd en haar op een of andere manier verkocht via mensensmokkelaars.” Gezien de bijval op Twitter is dat geen onlogische mogelijkheid.

Gelijkaardige theorie

De makers zijn niet over één nacht ijs gegaan bij de verfilming van het verhaal rondom de verdwijning. Zo zijn er meer dan veertig mensen geïnterviewd die betrokken waren bij het onderzoek. De experts die in de documentaire aan het woord komen geven nog een andere interessante optie. Zij geloven dat Maddie het slachtoffer is geworden van een mogelijke grote vraag bij mensensmokkelaars naar een ‘Brits meisje uit de middenklasse’. “Mensensmokkelaars kiezen meestal kinderen uit de lagere klasse in derdewereldlanden”, zegt privédetective Julian Peribanez. “Daar rekruteren die bendes vooral. Madeleine was dus van heel hoge waarde voor hen.”

The Disappearance of Madeleine McCann | Official Trailer [HD] | Netflix

A detailed look at the disappearance of 3-year-old Madeleine McCann, who vanished while on holiday with her family. The Disappearance of Madeleine McCann. Only on Netflix March 15th. Watch The Disappearance of Madeleine McCann on Netflix: https://www.netflix.com/title/80194956 SUBSCRIBE: http://bit.ly/29qBUt7 About Netflix: Netflix is the world’s leading internet entertainment service with 130 million memberships in over 190 countries enjoying TV series, documentaries and feature films across a wide variety of genres and languages.

Al twaalf jaar lang onzekerheid

De verdwijning van Maddie McCann houdt de gemoederen al bijna twaalf jaar lang bezig. De peuter verdween op 3 mei 2007 tijdens een vakantie van haar ouders. In de Portugese Algarve hadden zij een appartement gehuurd en waren op een avond in het resort uit gaan eten terwijl de kinderen thuis bleven. Ondanks de vele inspanningen van de autoriteiten en privé detectives is er nog altijd geen duidelijk spoor naar de mogelijke dader(s).

De Netflix documentaire The disappearance of Madeleine McCann zorgt dus voor de nodige ophef. Eerder lieten de ouders van Maddie ook al weten niet blij te zijn met de docu. Waarom? Dat lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Nieuwsblad

Reageer op artikel:
Netflix docu over Maddie McCann leidt tot lugubere verklaring voor verdwijning
Sluiten