Deze 60 jaar oude Macallan whisky’s wil je hebben…

Het voelt alsof je de loterij wint als je een heerlijke whisky vindt voor een zacht prijsje. Het is daarentegen ook gewoon ontzettend leuk om je te verlekkeren op een whisky die je nooit zal drinken, zoals deze zestig jaar oude Macallan’s. Hij kost je maar liefst vijfhonderdduizend euro per fles, een koopje toch?

Je kan het zien als een goeie investering. Je kan voor een fles namelijk bijna een huis kopen. Het gaat om de zeer exclusieve Macallan Peter Blake 1926 en de Macallan Valerio Adami 1926. Het is nagenoeg onmogelijk om een fles in handen te krijgen, en dan hebben we het niet eens over het kapitaal dat je moet hebben om er een te kunnen kopen. Er zijn slechts 24 flessen gebotteld in 1986.

Collector’s item of onderpand

Ze kosten dus vijfhonderdduizend euro. Dat is zelfs voor de rijkste verzamelaar een flinke uitgave. Het is ook niet bekend hoeveel flessen er nog in omloop zijn. De oplage was uiteraard al schaars, maar het is niet ondenkbaar dat er over de jaren heen al een paar flessen zijn gesneuveld.

Het is een whisky die je niet snel zal drinken, maar er is ook geen gelegenheid perfect genoeg om deze Macallan’s open te trekken. Het is echt mogelijk om deze fles te bemachtigen. Hij wordt volgende maand namelijk geveild in Hong Kong.

Peter Blake Macallan

Het gaat in dit geval ook niet alleen om de whisky. De labels zijn gemaakt door de legendarische Peter Blake die we allemaal kennen door zijn schilderkunst. Heb je ooit een platenhoes van de Beatles handen gehad? Dan weet je wat we bedoelen. Als je het zo bekijkt, valt vijfhonderdduizend nog best mee.

Reageer op artikel:
Deze 60 jaar oude Macallan whisky’s wil je hebben…
Sluiten