Maak kennis met de Overwatch-comic Junkertown

Een jaar na zijn release is de game Overwatch nog altijd enorm populair. Onlangs werd er nog een Game of the Year Edition uitgebracht, die nu tijdelijk in prijs is verlaagd. Overwatch is in zijn basis een shooter, waarbij je in teamverband probeert de tegenstander te verslaan en de objectives te halen. Maar het is tegelijkertijd ook een game die vol zit met verhaal.

Die verhalen worden in de game zelf niet heel erg uitgediept. Dat hoeft ook niet, er zijn genoeg andere mogelijkheden om de verhalen te vertellen. Zo brengt de uitgever om de zoveel tijd een fantastische nieuwe cinematische video uit. De meest recente is van de afgelopen Gamescom, waarin het personage Mei centraal staat. Mocht je die gemist hebben, bekijk hem dan zeker hieronder.

Verhalen worden daarnaast ook verteld door comics. Het nieuwste deel uit de Comic-reeks heet Junkertown en is alweer de 14e uitgave van de reeks. Centraal in dit verhaal staat het personage Roadhog, een wat woeste vent. Volgens uitgever en ontwikkelaar is dit het achtergrondverhaal van de comic:

‘The Omnic Crisis brought ruin to the Australian Outback. Roadhog knows this better than most. He’s seen it descend into an apocalyptic wasteland. Everything he once knew has been broken down, irradiated, or scrapped. Now all that’s left is Junkertown, the place that hermits, scavengers, brutes, and killers call home. Roadhog hasn’t put it out of its misery. Not yet. But he’s been tempted…’

Junkertown wordt geschreven door Robert Brooks, die jaren bij Blizzard werkt en hiervoor onder andere het geschiedenisboek World of Warcraft Chronicle heeft uitgebracht. De art wordt verzorgd door Miki Montlló, die al 12 jaar meewerkt aan verschillende comic-uitgaven. De comic zelf wordt aanstaande woensdag 6 september uitgebracht. Wij hebben alvast een exclusieve blik op hetgeen je straks kunt verwachten.

Reageer op artikel:
Maak kennis met de Overwatch-comic Junkertown
Sluiten