Frank Reinbergen
Frank Reinbergen | LinkedIn Wheels 7 november 2019

Maak kennis met de handgeschakelde elektrische Ford Mustang

De Ford Mustang is al sinds jaar en dag het stereotype ‘American Muscle car’. Grote motorblokken, dikke wielen en een diepe grom uit de uitlaatpijpen kenmerken het model al decennialang. Toen Ford met de Mustang kwam die een 2.3 liter viercilinder onder de motorkap had liggen, stond de wereld op zijn kop. Ford gaat nu nog een stap extremer en bouwt een elektrische edoch handgeschakelde Ford Mustang.

De handgeschakelde elektrische Ford Mustang

Ford gaat zich ook op de elektrische markt focussen en heeft een mooi project gevonden om dit onder de aandacht te brengen. Een elektrische Ford Mustang met een handgeschakelde transmissie. Opvallend, want elektrische auto’s hebben geen versnellingsbak en schakelen is dus overbodig. De Amerikaanse autobouwer laat met dit project zien waar het merk technisch toe in staat is en dat is heel wat.

Ford mustang handgeschakeld elektrisch
Bron: Wheelsage/Porlamfer

De elektrische Ford Mustang heeft meer dan 900 pk en 1000 newtonmeter koppel. Voor deze cijfers gebruikt Ford een 800 volt lithium accu en verder is het uiterlijk van de Mustang ook aangepakt. Er wordt veel gebruik gemaakt van het lichte materiaal carbon en de Ford heeft 20 inch wielen. In het interieur vinden we een 10.4 inch scherm met de mogelijkheid het vermogen te regelen. Je kunt via het scherm de auto in verschillende standen zetten, van de rustige ‘Valet’ tot de maximaal prestatiegerichte ‘Beast’ mode.

Elektrische toekomst

Mocht je nu naar de dealer willen rennen en een handgeschakelde elektrische Mustang aanschaffen, dan is er slecht nieuws. De auto is alleen te zien geweest op de SEMA-autoshow in Las Vegas en wordt wellicht niet eens geproduceerd. Wel heeft Ford in 2018 ongeveer 11 miljard geïnvesteerd in elektrische innovatie en in 2020 komen er een aantal elektrische modellen. Denk aan de F150 en een Mustang SUV. Het Amerikaanse merk denkt de auto’s een actieradius van ongeveer 480 kilometer mee te kunnen geven.

Geïnteresseerd in elektrische auto’s? Misschien is dit artikel over de E-Golf dan wat voor jou.

Reageer op artikel:
Maak kennis met de handgeschakelde elektrische Ford Mustang
Sluiten