Redactie
Redactie Advertorial in archief 1 mrt 2016
Leestijd: 5 minuten

Maak je werkdag efficiënter dankzij je smartphone

Let’s face it: we kunnen niet meer zonder onze smartphone. Als early adopters zijn we constant opzoek naar noviteiten waardoor we ons leven kunnen verbeteren. Maar waar zit de ruimte voor innovatie in een markt die al ontzettend verzadigd is? Manners geeft een kijkje achter de schermen bij een typische werkdag en geeft je tips en tricks waar nodig. Here we go!

7.00 opstaan

Wakker worden op de jazz-klanken van Jimmy Smith is elke ochtend weer een genot. Na Jimmy begint de werkdag al min of meer. Mail checken, to do’s inventariseren en kort de agenda doornemen. Tip: download de Todoist-app, een overzichtelijke tool waarmee je met gemak overzichtelijke lijstjes kunt maken en kunt bewerken op al je apparaten en browsers. Wil je één overzichtelijke agenda waar je al je andere digitale agenda’s aan kunt hangen? Check dan eens Sunrise Calender.

Maar eerst koffie en een planning maken met een collega. Locatie: SNCKBR Amsterdam. Healthy food, goede koffie of vette burger? Je kunt het allemaal krijgen in deze kersverse hotspot.

9.30 aan de bak

Basecamp is ons favoriete programma om mee te plannen en is te downloaden als app of browserextensie. Inmiddels wordt de tool door meer dan honderdduizend bedrijven gebruikt. Niet gek, het programma oogt namelijk overzichtelijk en vriendelijk en biedt een keur aan mogelijkheden, zoals: to do’ s aanmaken (ook voor collega’s), documenten uploaden, pings versturen (met een zakelijke insteek uiteraard, interesse tonen in de weekendplannen van die knappe secretaresse is voor een ander moment bedoeld) en campfires starten – een plek waar gezamenlijke interessante gesprekken gevoerd kunnen worden.

11.00 Meeting

Jullie vast en zeker allen bekend; de alom geroemde (of gevreesde) meetings. Broodnodig om met het schip vooruit te komen, maar soms een tikkeltje verwarrend. Want: wie zei nou wat precies? Voor onze duidelijkheid nemen we met regelmaat een gesprek op. De slimme geluidsopnames op de Huawei Mate S helpen daar aanzienlijk bij. Dankzij twee microfoontjes aan de onderkant en één aan de bovenkant wordt het het geluid van individuele stemmen en geluiden gecombineerd tot een duidelijke opname met minimale ruis. Lees: nooit meer twijfelen of het nou Arie van sales of Bart van design was die een slimme opmerking maakte. Pro-tip: binnen een half uur moet alles gezegd kunnen worden wat er toedoet. Zet een timer en dwing jezelf binnen de tijd te blijven.

11.45 Documenten verwerken

We leven in het digitale tijdperk, maar toch komen overal nog hand outs, visitekaartjes, aantekeningen en papieren uitnodigen vandaan. Omdat wij bij Manners alles – maar echt alles –  in de cloud hebben staan, zijn rondslingerende papieren op ons bureau geen optie. Als cloud gebruiken we Google Drive (zowel de browser versie als de smartphone variant – die supersnel en perfect syncen), waar we gedeelde foto’ s verzamelen en een digitale archiefkast hebben gecreëerd waarin we met de voltallige redactie door kunnen bladeren. Google Docs biedt de mogelijkheid om (tegelijk) in hetzelfde document te werken. Met Evernote kun je documenten, aantekeningen of visitekaartjes makkelijk archiveren. Gebruik nieuwere smartphones, zoals de Huawei Mate S, om documenten in te scannen en te uploaden naar Evernote. Foto’s of korte reminders vanaf je smartphone richting je computer sturen of vice versa doe je met Pushbullet.

12.00 Interview

Maar eerst is het tijd voor een interview. Weer is de eerder genoemde slimme recorder onze beste vriend, omdat al het omgevingsgeluid wordt weggefilterd. Na het interview is het tijd voor een #selfie, inmiddels een vast onderdeel van elk interview. High-end smartphones bieden tal van mogelijkheden, maar de vingerafdrukscanner van de Mate S is  in alle oprechtheid de meest relaxte variant die we tot nu toe in handen hebben gehad. De scanner is gepositioneerd aan de achterkant en werkt letterlijk binnen een seconde – zonder druk te hoeven zetten. Hierdoor voorkom je ‘bewegende foto’ s’ doordat je niet moeilijk hoeft te doen met het indrukken van knoppen. De scanners is overigens ook handig bij het scrollen door foto’ s (horizontaal vegen), oproepen van notificaties (verticaal vegen) of ontgrendelen van de telefoon.

15.00 Artikelen schrijven

Het heilige momenten voor elke redacteur. Koptelefoon op, laatste tracks uit de rubriek Music Manners op repeat en gaan!

16.00 Uitrusten

Het is weer tijd om te tikken. Maar eerst: adempauze. De meditatie-app Calm biedt de mogelijkheid om een paar minuten volledig tot rust te komen. We gunnen het onszelf nauwelijks, maar toch is het essentieel voor je productiviteit. We kennen immers allemaal dat momentje dagdromen waarin de beste ideeën ineens in je hoofd ploppen. Calm dwingt je op vriendelijke wijze om even naar jezelf te luisteren (om vervolgens weer door te knallen). Benieuwd wat je vandaag tot nu toe exact hebt gedaan? Day One voor iOS en Day Journal voor Android geven een duidelijk inzicht (ook als je te lang op Facebook hebt rondgehangen). Een telefoontje naar je moeder biedt overigens ook een prima afleiding van de dagelijkse sleur.

17.30 Trein naar huis

Nog snel even de meeting van morgen voorbereiden door een document met de belangrijkste pijlers uit de presentatie op een rijtje te zetten. De Mate S biedt de mogelijkheid om te connecten met een printer, dus dat scheelt een hoop gedoe en geeft me de tijd om nog net iets langer te genieten van m’n luxe ontbijtje. Want: wie hard werkt, mag ook goed ontspannen. Hoe je smartphone daarbij te pas komt, lees je binnenkort op Manners. Stay tuned!  

Fotolocaties: SNCKBR Amsterdam & Hashtag Workmode Amsterdam

[FB_AANJAGER]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Maak je werkdag efficiënter dankzij je smartphone
Sluiten