Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Auto's & Motoren 6 apr 2020

Vergeet de ludicrous mode! Tesla komt met letterlijk beestachtige modus

Van Ferrari tot Lamborghini en van Mustang tot Skyline. Wie hunkert naar ongekende acceleratie heeft genoeg te kiezen. Althans, als je een dikke portemonnee hebt. Gelukkig kun je dankzij Tesla ook voor relatief weinig geld ervaren hoe het is om in minder dan drie seconden op de 100 km/u te zitten. Zelfs de dikste benzineslurpers verdwijnen in je achteruitkijkspiegel en dat gaat ook zo blijven. Tesla werkt namelijk een verbeterde versie van de Ludicrous Mode.

Dat heeft Tesla-hacker Green onlangs ontdekt. Terwijl hij door de nieuwe software-update aan het speuren was, viel hem iets op. Tesla gaat de Launch Mode voor de vernieuwd Mode S en de Model X updaten. Door de update zit je straks nog sneller op de 100 km/u, maar die winst pak je niet door extra vermogen. De vernieuwde Launch Mode richt zich namelijk op de actieve dempers die tegenwoordig te vinden zijn op verschillende Tesla modellen.

Tesla laat zich inspireren door de cheetah

Deze dempers zijn door Tesla zelf ontwikkeld en zorgen ervoor dat de auto zich beter kan aanpassen op omstandigheden, snelheid en rijstijl. Zo wordt je rit nog comfortabeler, maar deze techniek kan dus ook gebruikt worden om de bolides van Tesla nog sportiever te maken. Zo wil Tesla de tractie verbeteren door de auto, met behulp van de adaptieve dempers, een cheetah-houding aan te laten nemen.

Wanneer een Cheetah het op een sprinten zet, gaat hij zoveel mogelijk voorover staan. voorpoten en kop laag, achterpoten en rug omhoog. Zo kan het snelste landzoogdier ter wereld in drie seconden van nul naar honderd gaan. Deze houding kan een Tesla in de toekomst dus ook aannemen, om zo de tractie te verbeteren.

Nog sneller

Deze zogenaamde Cheetah Mode zal zich voornamelijk op de achterkant richten. Het verlagen van de voorkant is namelijk nu ook al onderdeel van de Launch Control procedure. Hoeveel winst er gepakt kan worden met deze cheetah houding is nog even afwachten. Tesla is op dit moment aan het testen. Zo zijn er al eigenaren die op dit moment al aan de slag mogen met deze update.

Wanneer de rest van de Tesla-rijders aan de slag kan met deze beestachtige versie van de Ludicrous Mode is nog niet bekend.

Benieuwd welke auto’s de Tesla Model S wel kunnen verslaan in een dragrace? Klik dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vergeet de ludicrous mode! Tesla komt met letterlijk beestachtige modus
Sluiten