Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Hebbedingen 29 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Een hekel aan stofzuigen? Deze luchtreiniger lost dat probleem op

Als je na een lange week werken eindelijk weekend hebt, is schoonmaken wel het laatste waar je aan wil denken. Toch ontkom je er niet aan, want leven in een stofnest is niet bepaald goed voor je gezondheid. Gelukkig zijn er manieren om het jezelf makkelijk te maken. Bijvoorbeeld met de DustMagnet van Blueair. Een luchtreiniger die je huis stofvrij houdt.

Luchtreinigers zijn de laatste jaren flink in opkomst. Dat komt niet als een verrassing, want ongeveer een kwart van alle Nederlanders maakt zich zorgen over de luchtkwaliteit in eigen huis. De corona-tijd zal daar zeker een rol in hebben gespeeld. We hebben de laatste jaren veel binnen gezeten en thuiswerken is bijna normaal geworden. Dat gaat waarschijnlijk zo blijven, dus willen we investeren in ons huis en onze gezondheid.

Stofvangende luchtreiniger

Een luchtreiniger zuigt lucht aan, reinigt deze en blaast vervolgens de schone lucht weer terug je huis in. De apparaten van Blueair doen dat zeer grondig. Zo maakt de DustMagnet gebruik van Blueairs eigen HEPASilent technologie. Hiermee wordt 99,97% van de vervuilde deeltjes uit de lucht gehaald. Denk daarbij aan allergenen, pollen, schimmels, huidschilfers van huisdieren en microplastics.

Blueair DustMagnet luchtreiniger stofzuigen Schoonmaken
Scandinavisch design (Afbeelding: Blueair)

Meer schone lucht in huis is goed voor je gezondheid, maar er zijn genoeg andere luchtreinigers die dat ook doen. De DustMagnet heeft echter nog een andere belangrijk eigenschap die hem boven de concurrentie laat uitstijgen. Een eigenschap die vooral mensen die niet van schoonmaken houden zal aanspreken.

Minder stoffen en stofzuigen

De BlueAir DustMagnet verwijdert ook stof uit de lucht. Het apparaat is zo ontwikkeld dat hij stofdeeltjes aantrekt als een magneet. Met behulp van een krachtige luchtstroom en twee positief geladen voorfilters, wordt het stof opgevangen nog voordat het de grond of een ander oppervlak kan bereiken. Dat betekent dat jij aanzienlijk minder vaak met een stofdoek of stofzuiger door het huis hoeft.

Blueair DustMagnet luchtreiniger stofzuigen Schoonmaken
Ook te gebruiken als bijzettafel (Afbeelding: Blueair)

Met de Blueair DustMagnet reinig je de lucht en je huis. Een klassieke win-win verpakt in een stijlvol apparaat. Blueair is een Zweeds bedrijf, en dat zie je ook terug in het ontwerp van deze luchtreiniger. Er is gekozen voor typisch Scandinavisch design. De DustMagnet is strak en eenvoudig, en past daardoor makkelijk in (bijna) iedere woonstijl.

Meer over de DustMagnet van Blueair

De Blueair DustMagnet is er in drie verschillende varianten en is verkrijgbaar vanaf 379 euro. Niet de goedkoopste luchtreiniger, maar wel eentje die meer doet dan alleen de lucht schoonmaken. Voor meer informatie en specificaties kun je hier terecht.

8 huishoudelijke klusjes waarbij je de meeste calorieën verbrandt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.