Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 20 nov 2019

Lucasfilm baas bevestigt geruchten en bekent onzekere toekomst Star Wars

Binnenkort draait The Rise of Skywalker in de bioscopen, de climax van decennia aan Star Wars films. Het einde van de Skywalker-saga. Oftewel, het einde van een succesrecept waarop Disney en daarmee dus Lucasfilm voort konden borduren. Tijd voor iets nieuws, maar wat?

De toekomst van Star Wars

The Force Awakens en The Last Jedi deden het allesbehalve slecht. Ook Solo: A Star Wars Story bracht geld in het laatje, maar niet de recordbedragen waar Disney op rekende. Het bedrijf schrapte meerdere projecten, en plannen voor nieuwe films kwamen op losse poten te staan.

Waar Marvel Studios al jaren vooruit aan het plannen is, is de toekomst van Star Wars dus ongewis. Dat werd nog eens des te duidelijker toen onlangs naar buiten kwam dat de showrunners van Game of Thrones het schip hebben verlaten. Zij zouden de eerstvolgende filmtrilogie voor Lucasfilm gaan maken, naar verluidt over de oorsprong van de Jedi.

Daarmee is het project van Marvel Studios baas Kevin Feige het enige ‘zekerheidje’ wat we op dit moment hebben. En tja, fans verdienen meer dan een herhaling van het Marvel-trucje. Direct deden geruchten de ronde dat Disney ook niet zo goed weet wat het nou met de franchise aan moet. Gezien de succescijfers is Lucasfilm geen miskoop geweest, maar daarmee is het niet minder een hoofdpijndossier.

Kathleen Kennedy doet boekje open

We hoeven het niet langer van geruchten te hebben, want ook Kathleen Kennedy heeft dat nu toegegeven. Zij is als baas bij Lucasfilm verantwoordelijk voor Star Wars. Ze onderschrijft dat er nu een hoop vraagtekens zijn, zeker nu de spin-offs gecanceld zijn:

“Het is een ongelooflijke uitdaging, waar we nu middenin zitten. Ik kan je nu niet eens vertellen waar we heen gaan,” aldus Kennedy. Vervolgens vroeg de interviewer van Rolling Stone of ze daadwerkelijk nog niet weet wat na The Rise of Skywalker gaat gebeuren, iets wat moeilijk te geloven is.

BRITAIN - ROYAL - ENTERTAINMENT - FILM - WAR HORSE
Kathleen Kennedy naast Steven Spielberg (AFP PHOTO / LEON NEAL)

Toch kloppen de geruchten, zo blijkt uit haar antwoord: “Nee, echt. We zijn naar verschillende dingen aan het kijken, verschillende mogelijkheden om mee te beginnen. Je kunt je voorstellen hoe pittig dat is. Ga je terug in de tijd, of juist vooruit? Het zijn allemaal vragen die beantwoord moeten worden. Het universum is oneindig. Blijven we in dit sterrenstelsel, of gaan we naar een andere? Het is goed en slecht nieuws. We hebben eindeloze mogelijkheden. Dat werkt bevrijdend, opwindend, maar het zorgt ook voor veel druk, en het is slecht voor je zenuwen.”

Uit datzelfde interview blijkt dat de film van Kevin Feige echt nog toekomstmuziek is. Op zijn vroegst krijgen we in 2022 een nieuwe Star Wars film voorgeschoteld, maar ook dat blijft onzeker. Lees hier het complete interview voor een intrigerend kijkje achter de schermen.

Check ook: 5 brute Star Wars karakters die na The Mandalorian een serie verdienen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lucasfilm baas bevestigt geruchten en bekent onzekere toekomst Star Wars
Sluiten