Lubach brengt onbekend probleem aan het licht en Twitter reageert vol verbazing

Afgelopen zondag was het weer tijd voor Zondag met Lubach. Deze aflevering ging natuurlijk over het coronavirus, maar Arjen Lubach bracht deze week ook een minder bekend probleem aan het licht. Sociaal advocaten zitten namelijk in de problemen en dat is een groter probleem dan je misschien zou denken. Lubach dook erin en legt de vinger precies op de zere plek.

Oké, wat is het probleem? Nou, er dreigt een tekort aan sociaal advocaten. Deze advocaten zijn er voor mensen die zelf geen geld hebben om een advocaat in te schakelen. Daar is helaas nog veel behoefte aan en dus zijn deze sociale advocaten hard nodig. Goed dat de overheid dit regelt zou je denken, maar door hun nieuwe plannen zijn er steeds minder sociale advocaten.

Arjen Lubach haalt uit naar minister Sander Dekker

Het probleem zit hem in de financiële beloning. Een sociaal advocaat verdient simpelweg te weinig en daarom is de kans dat een rechtenstudent uiteindelijk voor dit beroep kiest bijzonder klein. Er moet dus een oplossing komen. Meer geld investeren lijkt de meest voor de hand liggende manier om een gebrek aan sociaal advocaten te voorkomen. Daar denkt Minister van rechtsbescherming Sander Dekker alleen anders over. Arjen Lubach legt het uit.

Bekijk de aflevering hieronder:

Twitter kijk vol verbazing toe

Velen van ons wisten niet van dit probleem en keken met veel verbazing naar deze uitzending van Zondag met Lubach. Zeker omdat de overheid in veel gevallen tegenover de sociaal advocaten staat. Ook op Twitter werd er vol verbazing gereageerd op dit onderbelichte probleem.

Al is niet iedereen het eens met Arjen Lubach

Meer scherpe items van Zondag met Lubach

Eerder dit seizoen was Arjen Lubach ook al trending toen hij Thierry Baudet hard aanpakte en uithaalde naar een absurd plan van meerdere Formule 1 teams.

Reageer op artikel:
Lubach brengt onbekend probleem aan het licht en Twitter reageert vol verbazing
Sluiten