Lubach krijgt eindelijk reactie van Eurocommissaris en Twitter is woest

Met zijn messcherpe items heeft Arjen Lubach het afgelopen seizoen weer een hoop losgemaakt. Van een langlopende discussie over het gasvrij maken van Nederland tot een pittige ruzie met alle complotdenkers. Helaas leken sommige andere Zondag met Lubach-items amper wat te weeg te brengen. Zo ook het item over de tabaksindustrie en de bijzondere werkwijze van de Europese Unie.

Deze hele kwestie begon een jaar geleden. Arjen Lubach maakte toen dit item over de tabaksindustrie. Waar hij toen vooral over viel, is dat de verkeerde meetmethode gebruikt wordt om te bepalen hoe schadelijk sigaren zijn. Sigarettenmakers weten hoe ze deze moeten omzeilen en dus voelde Arjen Lubach zich geroepen om hier wat aan te doen.

Arjen Lubach krijgt eindelijk reactie

Daarvoor klopte hij aan bij Stella Kyriakidou. Zij is Europees commissaris voor Volksgezondheid en zou hier dus wat aan kunnen doen. Helaas reageerde ze niet. Arjen Lubach besloot zijn volgers in te schakelen. Hij riep hen op om Stella Kyriakidou te gaan volgen op Twitter en haar daar een bericht te sturen. Zo kreeg de Europees commissaris opeens van alle kanten berichten met het verzoek om eens te gaan nadenken over de Canadian Intense methode. Deze is volgens kenners namelijk veel accurater dan de huidige methode die gebruikt wordt.

De hoeveelheid tweets die er verzonden werden was overweldigend, maar uiteindelijk wel zinloos. Stella Kyriakidou negeerde ze allemaal en liet niets van zich horen. Toch wil Arjen Lubach nog niet opgeven en dus probeerde hij het gewoon nog een keer. In een item over de zogenaamde Eurokloof riep de host van Zondag met Lubach de kijkers nog een keer op om in de digitale pen te klimmen. Opnieuw werd er massaal gehoor gegeven aan de oproep, en ditmaal had het wel effect.

Eurocommissaris belooft dat ze hun best doen

Stella Kyriakides heeft eindelijk gereageerd op de duizenden berichten die ze gekregen heeft. Door middel van een tweet laat de Europees commissaris voor Volksgezondheid weten dat ze Arjen Lubach en ons gehoord heeft. Vervolgens verzekert ze iedereen ervan dat de EU hard aan het werk is om de inwoners te beschermen tegen de gevaren van tabak.

De oproep van Arjen Lubach heeft dus gewerkt, maar toch niet helemaal. Stella Kyriakides lijkt namelijk nog steeds niet heel enthousiast om met de Canadian Intens methode aan de slag te gaan. In een reactie op haar eigen tweet probeert ze om de hele methode discussie heen te draaien. Ze wijst haar volgers er liever op dat stoppen met roken nog altijd de beste oplossing is.

Twitter vindt dit niet genoeg

Veel volgers nemen daar overigens geen genoegen mee. Ze vinden de tweet van Stella een leeg statement. Het is geen antwoord op de kwestie, maar een nietszeggende reactie.

Arjen Lubach bereikt zijn doel

Zo heeft Arjen Lubach behoorlijk wat teweeg gebracht. Of dit er uiteindelijk toe gaat leiden dat de EU de tabaksindustrie harder aan gaat pakken, is nog maar de vraag. Toch kan Arjen Lubach tevreden zijn, want hij heeft er met zijn items wel voor gezorgd dat de door hem bedachte Eurokloof een stukje kleiner is geworden.

Reageer op artikel:
Lubach krijgt eindelijk reactie van Eurocommissaris en Twitter is woest
Sluiten