Thomas Aalderink
Thomas Aalderink | LinkedIn Life 21 april 2020

Lubach ontmaskert schijnheilige WHO en Twitter is met stomheid geslagen

Geen slingers en taart bij de 100ste aflevering van Zondag met Lubach, maar een pittig item over de World Health Organization. Deze belangrijke organisatie is lovend over hoe China het coronavirus aangepakt heeft. De vraag is alleen wel of dit terecht is. De Chinezen stonden namelijk ook aan de wieg van het virus. Waarom is de WHO dan zo positief? Arjen Lubach ging op zoek naar het antwoord.

De zoektocht begint bij de bron, maar waar komt het coronavirus vandaan? Waarschijnlijk denk je dan meteen aan een kop dampende vleermuizen soep. Dat klopt niet helemaal. Toch zit je er niet ver naast, want alle ellende begon wel op één van de vele exotische dierenmarkten die China rijk is. Vleermuizen, servals, pangolins en nog veel meer. De Chinezen eten het allemaal en kijken niet zo naar hygiëne.

Lubach maakt korte metten met de WHO

Als je op zoek bent naar een gevaarlijk virus, dan is de plek waar je moet zijn. Toch wordt hier niks aan gedaan. Ook de WHO wil er geen woorden aan vuil maken en dat is niet het enige wat ze negeren. Ook het feit dat de Chinese regering veel te laks omging met de eerste besmettingen wordt door de World Health Organization genegeerd. De WHO is dan ook veel te druk met het bewieroken van de Chinezen. Waarom? Het antwoord vind je in onderstaand Zondag met Lubach item.

En zoals zo vaak gaat het weer allemaal om geld, macht en (vriendjes)politiek. Je zou toch verwachten dat een organisatie als de WHO daar geen boodschap aan heeft. Helaas is dit nu eenmaal hoe de wereld werkt. Dit leidt tot grote frustratie bij Arjen Lubach en hij is niet de enige die zich hierover opwindt.

Ook op Twitter groeien de frustraties

Meer mensen zijn geschokt door het schijnheilige gedrag van de WHO. Op Twitter heerst het gevoel dat de wereldwijde gezondheidsorganisatie andere belangen belangrijker vindt dan de gezondheid. Dat is kwalijk en de frustratie bij Lubach en op Twitter is dan ook goed te begrijpen.

Felicitaties en frustraties

De ass-likkerij van de WHO

Lubach en Twitter geven zelfs Trump gelijk

Waarom wordt de bron niet aangepakt?

Complimenten voor Lubach

Bizar toch?

Voorlopig geen Zondag met Lubach meer

Met de 100ste aflevering komt er ook direct een einde aan het elfde seizoen van Zondag met Lubach. Pas na de zomer is Arjen Lubach weer te zien op de buis. Jammer, maar gelukkig is er nog genoeg om op terug te kijken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de strijd tussen ZML en RUMAG? En vergeet ook niet dat Arjen Lubach dit seizoen in een bizar cybercrime verhaal dook. Kortom, het was een topseizoen.

Reageer op artikel:
Lubach ontmaskert schijnheilige WHO en Twitter is met stomheid geslagen
Sluiten