Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 6 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Lubach maak gehakt van ‘hypocriet’ Italië en zaait verdeeldheid op Twitter

Arjen Lubach is niet iemand die je tegen je wil hebben. Mijn zijn scherpe items is hij in staat om mensen flink neer te sabbelen. Met alle gevolgen van dien, kijk maar naar RUMAG. Afgelopen zondag was Italië aan de beurt. Het Zuid-Europese land wordt keihard geraakt door het coronavirus en vraagt nu financiële hulp. Alleen de manier waarop ze dit doen zorgt voor frustratie bij Arjen Lubach.

Niemand zal ontkennen dat Italië hulp moet krijgen. Het land wordt het hardste geraakt en het einde van de ellende is nog niet in zicht. Een helpende hand vanuit Europa is hard nodig en die gaat er ongetwijfeld ook komen. De vraag is alleen op welke manier. Italië heeft er financieel gezien de laatste jaren een behoorlijk zooitje van gemaakt. Verschillende landen willen voorkomen dat zij straks moeten opdraaien voor het Italiaanse wanbeleid.

Lubach niet mild voor Italië

In die strijd gaat Nederland voorop en dat wordt ze niet in dank afgenomen. Vooral Spanje en Italië hebben veel kritiek op hoe de Nederlandse beleidsbepalers zich opstellen. Zoals je in onderstaand item kunt zien, vindt Arjen Lubach die kritiek niet helemaal terecht. Hij laat duidelijk weten het eens te zijn met het feit dat er hulp moet komen, maar dat hier wel goed naar gekeken moet worden.

Arjen Lubach heeft hier zeker een punt. De Italianen hebben er een rommeltje van gemaakt en leken daar soms zelfs trots op. Ergens is het dan ook wel hypocriet van Italië om boos te worden op Nederland, nadat ze zelf jarenlang de Europese regels aan de laars hebben gelapt. Er valt dus wel wat te zeggen voor wat er in Zondag met Lubach gezegd wordt. Er moet hulp komen, maar laten we wel goede afspraken maken.

Discussie op Twitter

Waar vorige week nagenoeg iedereen het eens was met Lubach, zorgde het Italië item van deze week voor meer discussie. Vooral op Twitter ging het er soms best hard aan toe. Mensen staan lijnrecht tegenover elkaar en voor beide kanten valt vaak wel wat te zeggen. We moeten helpen, maar wat is de beste manier?

Eigen schuld…

Pijnlijke vergelijking

Moet Lubach zich schamen?

Nederland is onderdeel van het probleem

Gaat Arjen Lubach te kort door de bocht?

Cijfer liegen niet

De hypotheek metafoor van Lubach wordt overgenomen, maar ook ontkracht:

Samen delen

Of hadden ook deze mensen meer moeten sparen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Lubach maak gehakt van ‘hypocriet’ Italië en zaait verdeeldheid op Twitter
Sluiten