Lubach maakt onschuldige grap over Prinses Ariane en Twitter ontploft

Afgelopen zondag moesten we het sinds lange tijd weer eens zonder Zondag met Lubach doen. Het elfde seizoen van de satirische nieuwsshow kwam een week geleden ten einde. Hoewel de show voorlopig stil ligt, blijft presentator Arjen Lubach scherp. Op Twitter blijft hij gewoon reageren op de actualiteit, maar op Koningsdag sloeg hij volgens velen de plank mis.

Net als vele Nederlanders zat Arjen Lubach op 27 april klaar voor de toespraak van de Koning. De presentator is geen fan van de monarchie en zat waarschijnlijk vooral om een andere reden te kijken. Misschien zou er iets gebeuren waar Lubach leuk op in kon spelen. Meestal gebeurt er door de strakke planning nooit iets opmerkelijks, maar dat was dit jaar anders en Arjen pakte zijn kans.

Arjen Lubach maakt grap over Prinses Ariane

Tijdens de speech van de Koning klonk er opeens een onverwacht geluid. Koning Willem Alexander ging stoïcijns door en ook zijn vrouw en twee oudste dochters bleven er rustig onder. Maxima bleef, zoals we van haar gewend zijn, gewoon lachen. Prinses Amalia en Prinses Alexia volgenden het voorbeeld van hun moeder en bleven onverstoord in de camera kijken.

Alleen de jongste telg van de oranje familie, Prinses Ariane, schrok van het onverwachte geluid. Dat was goed zichtbaar. Vooral als je het beeld op het juiste moment pauzeerde. Dit deed Arjen Lubach en maakte vervolgens een screenshot die hij op Twitter gooide. Daarbij zette hij: “Als je op live tv het beeld uit wordt gezoomd.”

Twitter is verdeeld

Een onschuldige grap, maar daar denken veel Nederlanders anders over. Blijkbaar is de monarchie in Nederland nog springlevend, want Arjen Lubach werd vervolgens hard aangepakt op Twitter. Veel mensen noemen het ‘laf’ en ‘sneu’ om een meisje voor schut te zetten. Daarnaast zijn er ook nog mensen die vinden dat je überhaupt geen grappen mag maken over het koningshuis.

Arjen Lubach heeft ook medestanders

Toch kun je spreken van een heuse tweedeling op Twitter, want er is ook veel steun voor Arjen Lubach. We moeten het volgens velen allemaal niet zo serieus nemen. Zeker omdat het hier om een hele onschuldige grap gaat. Sommigen hebben het idee van Arjen Lubach zelfs overgenomen en gaan nog een stukje verder.

Zondag met Lubach seizoen 11

Vorige week kwam er een einde aan alweer het elfde seizoen van Zondag met Lubach. Het satirische nieuwsprogramma was weer uitzonderlijk op dreef. Vooral de hele RUMAG-rel zullen we niet snel vergeten. Het bedrijf kreeg gigantische klappen en Arjen Lubach was daar, tot zijn eigen schrik, met zijn item medeverantwoordelijk voor.

Reageer op artikel:
Lubach maakt onschuldige grap over Prinses Ariane en Twitter ontploft
Sluiten