Thomas Aalderink
Thomas Aalderink | LinkedIn Life 20 april 2020

Lubach fileert complotdenkers die een verband zien tussen corona en 5G

Het seizoen van Zondag met Lubach is weer voorbij. Gisteren konden we nog één keer kijken naar de spraakmakende satirische nieuwsshow. Natuurlijk stond het coronavirus weer volop in de schijnwerpers. Ditmaal richtte Arjen Lubach zich op de mensen die denken dat ze de oorzaak van COVID-19 gevonden hebben. Volgens complotdenkers komt het namelijk door 5G.

4G is al lekker rap, maar het kan nog een stuk sneller. Het duurt namelijk niet lang meer en dan hebben 5G. Dankzij deze nieuwe techniek kunnen we straks van acht tot zestien keer zo snel mobiel internet genieten. Wie wil dat niet? Nou, best veel mensen blijkbaar. Er is namelijk een grote groep complotdenkers die beweren dat 5G de oorzaak is van het coronavirus.

Lubach herhaalt: er is geen verband tussen 5G en corona

Overal op het internet kom je ze tegen om hun verhaal de wereld in te helpen. Dat mag, maar er klopt weinig van. Hier is namelijk geen enkel bewijs voor. Toch zorgen deze complotdenkers voor grote problemen, want ze laten niet alleen online van zich horen. In de afgelopen weken zijn er al meerdere zendmasten in brand gestoken door. Daar is Arjen Lubach onderhand wel klaar mee en maakte daarom onderstaand item.

De Zondag met Lubach host fileert de complotdenkers en is vooral boos op de onrust die er gezaaid wordt. Gelukkig komt hij ook met een oplossing. Hoe kun je een complotdenker ergens van overtuigen? Precies, met een complot. Daarom draait Arjen Lubach de boel om en verzint hij zijn eigen complot. Leuk gedaan weer, maar niet iedereen is er blij mij.

Tegenstanders van 5G melden zich op Twitter

Op Twitter kreeg Arjen Lubach veel bijval, maar er waren ook genoeg mensen die zich uitspraken tegen de presentator. Zij stoorden zich niet zozeer aan het ontkennen van een link tussen 5G en corona, maar vooral dat Arjen Lubach alle andere gezondheidsrisico’s van 5G negeert.

Arjen Lubach komt met te weinig bewijs

Welk onderzoek moet je geloven?

Lubach verdraait de boel

Corona is het niet enige gevaar

Hoe slecht is 5G?

Sterk seizoen van Zondag met Lubach

De aflevering van gisteravond was de laatste Zondag met Lubach van dit seizoen. Jammer, want Arjen Lubach zat er lekker in. De kijkcijfers waren ongekend en meerdere items gingen viraal. Het absolute hoogtepunt was in ieder geval de hele actie tegen RUMAG, maar ook dit item over een groot onbekend probleem
is zeker de moeite waard.

Reageer op artikel:
Lubach fileert complotdenkers die een verband zien tussen corona en 5G
Sluiten