Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 16 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Lubach’s item over de corona-maatregelen zaait verdeeldheid op Twitter

In ieder geval tot 6 april blijven de kroegen dicht, moeten we zo veel mogelijk thuiswerken, houden scholen hun deuren gesloten en moeten we sociale contacten mijden. De maatregelen om het coronavirus in te dammen worden steeds strenger. Maar wat is het nut van al die maatregelen? Waarom gaat Nederland min of meer in lockdown? En hoe serieus moeten we dit nemen? Arjen Lubach vat het samen.

Gisteravond was het weer tijd voor Zondag met Lubach en je kon vooraf al wel raden welke onderwerp als eerste aan bod zou komen. Het was ook moeilijk te ontkennen, want zelfs de populaire satirische nieuwsshow werd geraakt door het coronavirus. Geen volle tribunes zoals we gewend zijn, maar een handjevol mensen dat als publiek aanwezig mocht zijn.

Lubach over de corona maatregelen

Niemand ontkomt aan het coronavirus en dus ook Zondag met Lubach niet, al doet hij zijn best om een leuke draai te geven aan het feit dat er amper publiek is. Toch zijn de gevolgen van het coronavirus allang niet meer te ontkennen. Maar hoe gaat Nederland om met corona? De een lacht het weg en de ander voelt een ongekende behoefte om wc-papier te hamsteren. Wat is noodzakelijk en welk gedrag ontstaat uit blinde paniek?

Arjen Lubach zet in bovenstaande video alles nog even op een rijtje en dat doet hij natuurlijk met een flinke knipoog. Toch is het meer dan alleen het nieuws met wat humor. Ook probeert Lubach uit te leggen waarom deze maatregelen genomen worden. Een scherpe en soms hilarische samenvatting van de corona-crisis, maar daar is niet iedereen het mee eens.

Twitter reageert op Lubach

Zoals gebruikelijk klommen mensen tijdens en na de aflevering van Zondag met Lubach massaal in de pen. Om verschillende reden. Zo werd er getwijfeld aan de uitleg van Lubach, maar was er ook lof voor de manier waarop hij de mediahype te lijf ging. Terechte punten, maar het ging uiteindelijk toch vooral over de lege tribunes.

Wat klopt er niet?

Lubach Niet objectief

Terechte paniek of mediahype

Toch ging het vooral over het ontbrekende publiek

Maar ook zonder publiek werd er genoeg gelachen om Lubach

Mocht je nog twijfelen of thuiswerken echt nodig is, check dan snel deze video.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Lubach’s item over de corona-maatregelen zaait verdeeldheid op Twitter
Sluiten