Lubach duikt in werkelijk bizar verhaal en Twitter blijft vol verbazing achter

Arjen Lubach is er altijd snel bij om in te springen op het grote nieuws, maar soms heeft hij ook tijd voor een onderbelicht verhaal. Zo ook afgelopen aflevering van Zondag met Lubach. Toen het corona item afgrond was bleef er nog een kwartiertje over en die tijd gebruikte Lubach om in een werkelijk bizar verhaal te duiken.

Een oude bekende van de show is namelijk weer opgedoken. Het gaat om Rian van Rijbroek. Een onvervalste charlatan die al eerder te zien was in de satirische nieuwsshow. Deze vrouw is naar verluid een meester in het misleiden. Zo hield ze eerder de hele redactie van Nieuwsuur voor de gek. Dat zorgde toen vooral voor verwarring, maar haar meest recente actie is mogelijk een stuk schadelijker.

Arjen Lubach over cybercharlatan

Rian van Rijbroek heeft tegenwoordig een relatie met Gerard Sanderink. Hij is de eigenaar van bouwbedrijf Strukton en ICT-bedrijf Centric. Vooral het tweede bedrijf is belangrijk, want zij maken ook software voor overheids- en gemeente-instanties. Zo doen ze het betalingsverkeer van de bank voor gemeenten, de administratie voor de sociale verzekeringsbank en het IT-beheer van De Nederlandse Bank.

Centric doet veel belangrijk werk, dus je hoopt dat alles daar goed verloopt. Nou, momenteel is dat dus niet het geval. Sinds Gerard Sanderink een relatie heeft met Rian van Rijbroek zijn er namelijk al zes van de belangrijkste bestuurders ontslagen, waaronder de CEO die er al twintig jaar zat en werd gezien als de opvolger van Sanderink. Drie andere bestuurders waaronder de financieel directeur stapten zelf op.

Twitter reageert op verbazingwekkend item

Dat is al best bizar, maar het wordt nog veel gekker. Arjen Lubach zet in bovenstaande video het hele verhaal op een rij en je mond valt werkelijk open van verbazing. Zo bleek ook op Twitter, want er werd massaal getweet over het bizarre item uit Zondag met Lubach.

Vol verbazing werd er gekeken naar het item van Lubach

Mensen beginnen inmiddels een hekel te krijg aan Rian van Rijbroek

En genieten dat Lubach haar nu aanpakt

Nu maar hopen dat er wat mee gedaan wordt

Complimenten voor het werk van Tubantia

En ook het NRC schreef een indrukwekkend onderzoeksverhaal

Zondag met Lubach bezig aan sterk seizoen

Dit was niet de eerste keer dat Arjen Lubach een onderbelicht, maar daarom niet minder belangrijke nieuwsbericht behandelt. Twee weken geleden dook hij in de wereld van de sociale advocatuur en zorgde er zo voor dat een groot probleem de aandacht kreeg die het verdiende.

Reageer op artikel:
Lubach duikt in werkelijk bizar verhaal en Twitter blijft vol verbazing achter
Sluiten