Redactie
Redactie Cars 7 jun 2017

Lotus bouwde slechts 100 motorfietsen, die zijn nu onbetaalbaar

Denk aan Lotus en je denkt aan vederlichte sportwagens, aan de legendarische Colin Chapman en aan enkele van de mooiste formule 1-bolides ooit (de zwart/gouden John Player Specials), maar het merk maakt(e) ook motorfietsen. Honderd stuks om exact te zijn en daar moet je nu zéér diep voor in de buidel tasten.

Tot nu toe heeft Lotus slechts honderd motoren gebouwd: de C-01. De bike heeft nu al een cultstatus verworven en dat zie je terug in de prijs. Alle honderd exemplaren zijn natuurlijk al verkocht, maar er is er momenteel eentje op de markt: een exemplaar waarop bovendien nog nooit gereden is.

Exorbitante prijzen voor zeldzame auto’s heb je wel vaker gezien, maar motoren worden doorgaans voor iets minder geld verkocht of geveild. De Lotus C-01, een 200 pk sterke 1.2 liter tweecilinder, kost nu al een fortuin. Even ter illustratie: een high end motor zoals de brute Ducati Panigale R kost je iets minder dan 40k. De geschatte opbrengst van deze C-01 die nu wordt aangeboden? Tussen de 330.000 euro en 400.000 euro.

Wie weet wat er in de toekomst nog gaat gebeuren als Lotus besluit om verder geen motoren meer te bouwen….. Overigens was deze C-01 bij zijn release ook verkrijgbaar in de iconische ‘John Player Special’ kleurenstelling en in een carbon-variant.

Reageer op artikel:
Lotus bouwde slechts 100 motorfietsen, die zijn nu onbetaalbaar
Sluiten