Noah Korevaar
Noah Korevaar Netflix 20 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Lost Girls: Netflix dropt trailer voor jacht op moderne seriemoordenaar

Netflix had in 2019 met films als The Irishman en Marriage Story een sterk jaar op het filmfront. Ook in 2020 wil de streamingdienst weer prijzen gaan pakken, onder andere met het langverwachte Lost Girls.

Lost Girls: moordmysterie

Dat is een naam die je wellicht bekend voorkomt. Vijf jaar geleden bracht de journalist Robert Kolker het gelijknamige boek uit, gebaseerd op de artikelen die hij al sinds 2011 over het onderwerp schreef voor New York Magazine.

In zijn boek vertelt Kolker over de zoektocht naar een seriemoordenaar die nog steeds op de vlucht is op Long Island. Hij duikt in de schimmige wereld van online escorts, waar vrouwen makkelijker geld kunnen verdienen dan ooit tevoren maar de gevaren ook des te groter zijn. Met alle bloederige gevolgen van dien.

“Lost Girls is een portret van onopgeloste moorden in het verder zo idyllische Long Island, een duistere kant van het internet en de geheimen die we allemaal hebben.” Het resultaat is een waargebeurd verhaal over een seriemoordenaar en zijn slachtoffers dat uniek en modern aanvoelt, in een genre waar we het toch vaak over de vorige eeuw hebben.

Verfilming op Netflix

Netflix lanceert op 13 maart een gelijknamige verfilming. Lost Girls wordt geregisseerd door Liz Garbus, die je kunt kennen van de fantastische Netflix documentaire ‘What Happened, Miss Simone?’. Lost Girls is dus geen documentaire, maar een verfilming van het waargebeurde verhaal.

De cast bestaat onder andere uit Ryan (Gone Baby Gone, The Ofice), Thomasin McKenzie (Jojo Rabbit), Gabriel Byrne (The Usual Suspects), Oona Lawrence (The Beguiled), Lola Kirke (Gone Girl), Miriam Shor (The Americans), Reed Birney (House of Cards), Kevin Corrigan (Pineapple Express) en Dean Winters (Brooklyn Nine-Nine).

Grimmige zoektocht

De film vertelt het verhaal vanuit de moeder van Shannan Gilbert, een 24-jarige vrouw die opeens op een mysterieuze wijze verdwijnt. Ze staat aan het begin van een grimmige zoektocht naar de waarheid achter het verborgen leven van haar dochter, en de politie die er zijn handen niet aan wilt branden.

Haar ontdekkingen zorgen ervoor dat een reeks aan moorden aan het licht komt, slachtoffers waarvoor ze zal blijven strijden. Aan het bronmateriaal zal het in ieder geval niet liggen, dus hopelijk heeft Netflix met Lost Girls een pareltje in handen. Op 13 maart gaan we daar achter komen. En ach, anders hebben we altijd het boek nog.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lost Girls: Netflix dropt trailer voor jacht op moderne seriemoordenaar
Sluiten