Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 19 nov 2019
Leestijd: 3 minuten

Lord of the Rings-serie krijgt vervroegd tweede seizoen op Amazon

Er wordt veel verwacht van de nieuwe Lord of the Rings-serie, maar we hebben er nog geen glimp van mogen opvangen. Hoe dan ook: Amazon heeft bevestigd dat er vervroegd is begonnen is met het schrijven van seizoen 2.

Eind 2017 werd onthuld dat er een Lord of the Rings-serie komt. Sindsdien wordt er veel gespeculeerd en de laatste tijd komen er zelfs wat feiten op tafel. Maar er is nog geen naam en slechts een handjevol acteurs is uit de doeken gedaan. Eerder werd al aangekondigd dat er vijf seizoenen komen, maar dat het tweede seizoen nu al wordt gescrheven, had niemand verwacht.

De Lord of the Rings-serie

Op dit moment vindt de productie van seizoen 1 plaats in Nieuw-Zeeland, waar ook grote delen van de filmtrilogieën Lord of The Rings en The Hobbit zijn opgenomen. De serie speelt zich af voor de trilogieën en speelt zich vermoedelijk af rond de jonge Aragorn, die een belangrijke rol speelt in het boek en de verfilming. De serie zou overigens los komen te staan van de ring.

Amazon al bezig met tweede seizoen

Volgens Deadline hebben de schrijvers van de Lord of the Rings-serie vervroegd de opdracht gekregen om met het tweede seizoen te beginnen. Jennifer Salke van Amazon bevestigt dat de eerste lijnen van seizoen 2 vervroegd zijn uitgezet. Deadline schrijft dat er minder tijd tussen de eerste twee seizoenen komt te zitten dan aanvankelijk gepland.

Cast en releasedatum

De Lord of the Rings-serie zal nog even op zich laten wachten, laat staan het tweede seizoen. Vermoedelijk komt de serie in 2021 uit, maar over de exacte datum is nog niets uit de doeken gedaan. Wel is een gedeelte van de cast al bekend. Zo gaan we onder anderen Will Poulter zien, die vermoedelijk de rol van de jonge Aragon gaat spelen. Andere namen die genoemd worden zijn Markella Kavenagh, Joseph Mawle (Game of Thrones). Er is door Amazon een mega-budget beschikbaar besteld en dat de serie niet door een stel koekenbakkers wordt gemaakt, zie je in de onderstaande video.

In de ban van de ring

Mocht je door series als Game of Thrones vergeten zijn waar de film Lord of the Rings over gaat, hier nog even een beknopte synopsis. De hobbit Frodo Balings krijgt van zijn oom Bilbo Balings een gouden ring. Dit blijkt een magische ring te zijn die grote macht in zich draagt. De Ring is gesmeed door Sauron, de vertegenwoordiger van al het kwade in Midden-aarde. Sauron kan alleen verslagen worden als de Ring wordt vernietigd. De ring kan alleen vernietigd worden in het vuur van de Doemberg, waar de Ring ook door Sauron gesmeed werd. Dan hebben we natuurlijk nog de istar (tovenaar) Gandalf, die Frodo vertelt dat hij moet afreizen naar Bokland. Drie hobbits vergezellen hem in een wandeltocht die behoorlijk uit de hand zal lopen. De filmtrilogie is gebaseerd op het gelijknamige boek (in het Nederlands In de ban van de ring) van J.R.R Tolkien.

? Check ook: Tot ziens Naomi Watts, House of the Dragon is de Game of Thrones spinoff

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Lord of the Rings-serie krijgt vervroegd tweede seizoen op Amazon
Sluiten