Lord of the Rings met lightsabers is… legendarisch

Nu we massaal thuis moeten blijven is elke vorm van vermaak welkom. De knappe koppen van ImmersionVFX hebben de perfecte timing met een video waarin The Lord of the Rings van lightsabers wordt voorzien. Het meesterwerkje kostte maar liefst vijf maanden om in elkaar te zetten.

Je kunt er lang over discussiëren welke films beter zijn: Star Wars of The Lord of the Rings. Beide reeksen bestaan uit hoogtepunten en een flink aantal dieptepunten, zeker als je The Hobbit meerekent.

Lord of the Rings met lightsabers

Gelukkig hoef je niet te kiezen, dankzij een spectaculaire nieuwe video van ImmersionVFX. Dat is een YouTube-kanaal dat creatief losgaat met populaire films. Daar zijn er veel van, maar wat ImmersionVFX onderscheidt is dat ze het niet op amateuristische wijze doen. Het resultaat is bijna altijd verbazingwekkend goed.

Dit keer hebben ze lightsabers in The Lord of the Rings verwerkt. We gaan terug naar het gevecht van The Fellowship met de grote trol in Moria’s Chamber of Mazarbul. Dit keer hoeven Gandalf, Frodo, Sam en Aragorn niet met normale zwaarden het monster neer te halen, want de kleurrijke lightsabers vliegen in het rond.

Vijf maanden

Ja, zelfs Legolas schiet lightsabers als pijlen af. Zelfs de trol gaat met het wapen uit Star Wars aan de slag. Wat wil je nog meer? Elk effect is er met de hand in gezet, een enorme klus. Deze video kostte dan ook maar liefst vijf maanden om af te ronden. Uiteindelijk moeten de heren zelfs ontsnappen aan honderden orcs, die allemaal met een lightsaber rondrennen.

Er staan duizenden op YouTube, maar bij deze nomineren wij de onderstaande video als de beste lightsaber-edit ooit. Kunst, pure kunst!

ImmersionVFX

Reageer op artikel:
Lord of the Rings met lightsabers is… legendarisch
Sluiten