Looop is dé oplossing voor het vinden van de juiste kroeg

Een avond op pad met vrienden of collega’s is heerlijk. Of het nu voor een avondje quality time is of juist om finaal naar de getver te gaan: opties genoeg, en dat is de struggle. Ook al heb jij je een aantal favorieten, je weet nooit hoe druk het is en of het gaat brengen waar je op dat moment zin in hebt. De app Looop biedt daar een oplossing voor: het geeft aan hoe druk het is in iedere kroeg, zodat je weet wat je te wachten staat.

Altijd de juiste kroeg binnenlopen

Wat doet Looop precies?

Wanneer je de app start, krijg je een lijst te zien met uitgaansgelegenheden (in de buurt). Vervolgens selecteer je een bar en de app geeft je dan een real-time analyse van hoe de bezetting binnen is. Er zijn vier opties:

Relaxed: deze is voor de mensen die op zoek zijn naar een plek waar zij op hun gemak kunnen zitten, rustig kunnen praten en echt genieten van hun drankje.

Active: in deze situatie is de plek gevuld, maar rustig genoeg om eventueel te kunnen zitten en op je gemak een gesprek te voeren.

Lively: dit is voor de mensen die zin hebben om hun dansmoves te laten zien, om lekker los te gaan maar het wel netjes houden. Het is er gezellig druk, er is ruimte om te dansen en mocht je op jacht zijn dan is dit de ideale setting om een prooi te vangen.

Hot: de naam zegt het al; het is er heet, bloedheet. In dit geval is de tent zo vol dat de rij buiten eerder langer dan korter wordt. Een situatie waarin men makkelijker kan dansen op de mensen, dan naast de mensen.

Wat doet Looop nog meer?

Het meet niet alleen de drukte in een bepaalde bar, het geeft ook algemene informatie over de gelegenheid én de app biedt je een 360-graden beeld van de bar die je aan het checken bent; ideaal voor als je er nog nooit bent geweest. Bovendien kun je middels Looop direct en gemakkelijk een Uber bestellen. Alles voor het gemak van de gebruiker. Mocht jij je afvragen hoe dit alles werkt: middels anonieme mobiele data.

Voor de clubs/kroegen is het overigens ook ideaal, zij kunnen namelijk berichten plaatsen in de app. Als het rustig is kunnen zij mensen bijvoorbeeld lokken door bepaalde acties in de app te zetten. Marketingmogelijkheden genoeg.

Wat is het (voorlopige) nadeel?

De app is kort geleden gelanceerd en voor nu slechts in New York actief. Gezien het succes zijn er echter wel (genoeg) plannen om uit te breiden naar andere steden, zoals Amsterdam bijvoorbeeld. Laat maar komen!

Reageer op artikel:
Looop is dé oplossing voor het vinden van de juiste kroeg
Sluiten