Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 11 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

7 uitgesproken looks van Harry Styles, met David Bowie als inspiratiebron

Eerlijk is eerlijk: in zijn periode bij One Direction konden we Harry Styles nog niet echt serieus nemen. Nu wel. Zijn nieuwste soloalbum Fine Line is prettig en hij strooit dagelijks met stijlinspiratie. 7 unieke looks, met David Bowie als overduidelijke inspiratiebron.

De stijl van Harry Styles

De 25-jarige Harry Styles beleefde in 2010 zijn doorbraak, toen hij na zijn deelname an X-Factor met een paar andere deelnemers in een boybandje werd geduwd. Dat boybandje, One Direction, nam de proporties aan van voorgangers als Backstreet Boys en Take That. In 2016 werd de stekker uit One Direction getrokken en ging Harry Styles solo verder. Hij maakt leuke muziek, zijn nieuwe album is goed ontvangen, maar wij benijden hem vooral vanwege zijn gedurfde stijl. Om hem de moderne David Bowie te noemen gaat veel te ver, maar zijn uitgesproken stijl van de laatste tijd is hem te prijzen. Zeven looks op een rij.

Fine Line in David Bowie-stijl

De wijde broek is hot in 2019, de extra wijde broek was vooralsnog alleen besteed aan David Bowie. Nu ook aan Harry Styles, die hem net als zijn grote inspiratiebron rockt. Roze strak shirt, witte wijde broek en zwarte lakschoenen met hoge hak. Perfect. Deze look is onderdeel van het artwork van zijn nieuwe plaat Fine Line.

looks, harry styles, david bowie, style, stijl, mode, fine line
Bron: album cover Fine Line

Rolling Stone

Loafers met een slangenprint, een groen geruite wijde pantalon, wit hemd en een een blauwe ballonpet. Geniale look die Ryan McGinley creëerde voor een shoot in Rolling Stone.

Feminine

Echte mannen durven zich vrouwelijk te kleden, dat bewees David Bowie al. In deze ‘grilfriend top’ verscheen Harry Styles tijdens het Met Gala in het Metropolitan Museum of Art in New York.

looks, harry styles, david bowie, style, stijl, mode
Bron: AFP / Angela Weiss

Panter

2019 is het jaar dat de panterprint definitief is doorgedrongen tot de mannenmode. Daarmee kun je heel snel de fout in gaan, maar niet als je Harry Styles heet. Dit fluwelen pak me panterprint droeg hij tijdens zijn eerste solotour.

Geel pak

Origineel, een geel pak. Waar zagen we dat eerder? Ach ja, David Bowie.

Straatmuzikant

Ook in de studio ziet Harry Styles er goed uit. Een moderne versie van een naoorlogse straatmuzikant in Parijs, dat is het eerste wat bij ons opkomt. Zo’n pet in je garderobe is overigens altijd een goed idee.

Blouse met sjaalkraag

We hebben Harry Styles er meerdere malen in gespot: een blouse met sjaalkraag, of hoe dit fashion item ook mag heten. Met zo’n blouse ben je de baas op ieder feestje.

Luister het album Fine Line hier.

? Check hier de stijlevolutie van David Bowie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
7 uitgesproken looks van Harry Styles, met David Bowie als inspiratiebron
Sluiten