London Spitfire winnaar van het eerste gedeelte Overwatch League

Eén van de populairste shooters van dit moment is Overwatch. De team-based shooter is inmiddels vele miljoenen keren verkocht en wordt maandelijks nog altijd massaal gespeeld. Elke nieuwe uitbreiding, of het nou of een nieuwe map is of een nieuw Hero-personage, wordt door fans met beide handen aangegrepen. Vanuit die community zijn er een aantal spelers die heel erg goed zijn. Zij hebben de eer gekregen om uit te komen voor een professioneel Esports-team en daarmee te strijden in de zogenaamde Overwatch League. De eerste periode is daar nu van afgelopen met het London Spitfire-team als de winnaar.

London Spitfire wint eerste Overwatch League

In de finale nam London Spitfire het op tegen New York Excelsior. Na een spannende strijd wist London Spitfire de winst met 3-2 naar zich toe te trekken. Dat nadat ze eerst met 2-0 achter stonden en dus op het punt stonden om de winst af te staan. Met de winst wist het team een bonus van 100.000 dollar binnen te halen. Een flink verschil met New York Excelsior, die zich tevreden moest stellen met 25.000 dollar.

Overwatch League

London Spitfire begon de finaleronde als de underdog. Nadat de verschillende teams in de afgelopen weken tegen elkaar hadden gestreden, had London Spitfire zich als de derde in de standing met de hakken over de sloot voor het finale-evenement gekwalificeerd. In de halve finale moest het eerst afrekenen met de Houston Outlaws. Na de 3-1 winst daar was het tijd voor de echte finale met de New York Excelsior, die dus ook werd verslagen.

Na een korte stop gaat de Overwatch League vanaf 21 februari verder met de tweede stage van de competitie. Daarbij beginnen de teams weer opnieuw en heeft iedereen even veel kansen.

Wil je trouwens weten wat wij van Overwatch vinden? Lees dan de uitgebreide review die we destijds over de game schreven.

Reageer op artikel:
London Spitfire winnaar van het eerste gedeelte Overwatch League
Sluiten