Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 6 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Chaos Loki begint: Marvel-serie komt eerder dan verwacht op Disney+

Marvel-fans zijn ondertussen gewend aan continu veranderende releasedata. Zeker door de huidige pandemie, met vooral Black Widow als continu opschuivende titel. Lang niet altijd is het echter slecht nieuws als een releasedatum wordt aangepast. Zoals in het geval van Loki.

Alweer de derde Marvel Cinematic Universe-serie op Disney+, na WandaVision en The Falcon and The Winter Soldier. Nadat de God of Mischief in de handen viel van Thanos aan het begin van Avengers: Infinity War, leek het doek te vallen voor het personage van Tom Hiddleston.

Loki komt naar Disney+

Gelukkig wist de altijd geniepige Loki zijn voortbestaan te verzekeren in Avengers: Endgame. Terwijl de Avengers terug reisden naar de Battle of New York, pakte het broertje van Thor zijn kans om te ontsnappen. En niet geheel onbelangrijk: met de Tesseract.

Vanaf dat punt gaat de serie Loki verder op Disney+. Hij zal gerekruteerd worden door de Time Variance Authority, een belangrijk bedrijf in het Marvel-universum dat alle tijdlijnen bewaakt. Met tijdreizen en alternatieve universums ontstaat er immers al snel chaos. Als Loki niet Owen Wilson’s personage helpt met die chaos oplossen, dan zal hij uit alle realiteiten worden verwijderd.

Marvel-serie komt nog eerder

Oftewel, tijd voor doldwaze avonturen door allerlei tijdlijnen en alternatieve universums heen. Marvel opent het multiverse-blik. Niet pas op vrijdag 9 juni, zoals eerst officieel de releasedatum van Loki was, maar op woensdag 7 juni. Dat meldt Hiddleston op typische Loki-wijze door een Avengers-montage te onderbreken in de onderstaande video.

Vanaf nu begin je dus niet elk weekend met een nieuwe Marvel-aflevering, maar zit je al op woensdag met popcorn op de bank. Tof, we kunnen dus eerder met Loki aan de slag, maar voor fans die er alles aan doen om spoilers te ontwijken kan het ook slecht nieuws betekenen. Als zij op doordeweeks geen tijd hebben voor dit soort series of in het weekend de series samen kijken met vrienden, dan wordt het pittig.

Te danken aan Black Widow?

Ach, luxeproblemen. De grote vraag is: waarom verplaatst Marvel de serie naar woensdag? De enige reden die wij kunnen bedenken is Black Widow. Die film komt op 9 juli tegelijkertijd in de bioscopen en op Disney+ uit. Als je Loki op vrijdagen uitbrengt, dan zou dat betekenen dat die dag de show tegelijkertijd met de film uit zou komen.

The Falcon and The Winter Soldier was de best bekeken première op Disney+ ooit, dus Marvel Studios zal er alles aan doen om die lijn door te zetten. En tja, dan is met jezelf concurreren geen goed plan. Laat maar komen!

Marvel, let op! Jack Black is de nieuwe Captain America dankzij vaccinatie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.