Redactie
Redactie Life 14 apr 2017

Travel Manners: De mooiste locaties uit het 7e seizoen van Game of Thrones

Go Westeros! Nu HBO’s immer populaire tv-serie Game of Thrones z’n zevende seizoen ingaat, nemen we je mee op tour langs negen nieuwe plaatsen in Spanje die gebruikt zijn als filmlocatie. Reiszoekmachine Skyscanner zette de mooiste locaties op een rij.

1. Itzurun Strand, (Zumaia, Gipuzcoa, Baskenland)

Op dit prachtige strand met minstens zulke mooie rotsformaties in Zumaia, nabij een klein dorpje in Gipuzcoa, wordt een van de belangrijkste ontmoetingen gefilmd. Lees niet verder als je geen spoilers wil zien.

Spoiler alert
Het lijkt er namelijk op dat de eerste ontmoeting tussen Daenerys Targaryen, Jon Snow, Tyrion Lannister, Sir Davos Seaworth, Lord Varys en Theon Greyjoy op dit strand is gefilmd. We weten niet of het direct na de Khaleesi’s aankomst per schip gebeurd, of dat het enige ontmoetingen later is. We zullen moeten wachten op de première van het zevende seizoen van Game of Thrones om te zien hoe deze theorie zich staande houdt.

2. San Juan de Gaztelugatze (Bermeo, Biskaje, Baskenland)

Op dit kleine en imposante rotsachtige schiereiland huist de kapel van San Juan de Gaztelugatze, een favoriete plek voor trouwerijen in de regio Biskaje. Net als bij de vorige locatie ontmoeten belangrijke personages elkaar hier voor het eerst.

Spoiler alert
Het lijkt erop dat deze plek en het strand van Itzurun deel zijn van dezelfde scènes. Gelekte foto’s laten ons zien dat Jon Snow, Sir Davos, Tyrion, Missandei en Dothraki soldaten op deze locatie gefilmd zijn. Het lijkt een perfecte plek voor Casterly Rock, maar we verwachten niet dat dit Lannister Land is. Zou het Dragonstone kunnen zijn?

3. Barrika Strand (Biskaje, Baskenland)

We weten dat er veel gefilmd is in Baskenland voor dit seizoen, en ook op Barrika strand hebben de Game of Thrones-fans camera’s gespot.

Spoiler alert
Wat we weten is dat de crew een groot scherm om special effects te filmen op Barrika strand heeft gebruikt. Wat wij ons afvragen; zullen we draken zien op het strand van Barrika? Misschien wel, maar HBO heeft niets bevestigd noch ontkend. Ook hebben we fotobewijs gezien van een erg belangrijk personage op deze locatie in seizoen zeven: Tyrion Lannister.

4. Ruïnes van Italica (Santiponce, Sevilla, Andalusië)

Italica werd opgericht in 206 na Christus en was de eerste stad die de Romeinen stichtten in de provincie Hispania, buiten het grondgebied van het huidige Italië. De fans denken dat op deze nieuwe locatie voor seizoen zeven gefilmd werd in het amfitheater en misschien ook in de Cardo Maximus.

Spoiler alert
Wat deze ruïnes gaan vertegenwoordigen weten we niet zeker, maar een ‘betrouwbare bron’ heeft bevestigd dat het de Dragonpit in King’s Landing moet gaan voorstellen. Daarnaast bevestigt deze bron ook dat Daenerys en Missandei hier Brienne van Tarth en Sir Davos gaan ontmoeten. Oftewel, een ontmoeting tussen de vertegenwoordigers van Stark en Targaryen.

Volgens ABC gaat hier eveneens een grote veldslag plaatsvinden. De krant zegt dat het management van de archeologische plek aangeeft dat de productie van Game of Thrones op zoek was naar een amfitheater groot genoeg voor een actiescene.

5. Koninklijke scheepswerven (Sevilla, Andalusië)

Het lijkt erop dat HBO een voorkeur heeft ontwikkeld voor Sevilla. Vandaar dat ze zijn teruggekeerd naar de stad en de Reales Atarazanas (koninklijke scheepswerven) tot nieuwe locatie hebben gekozen. Volgens El Correo de Andalucía, heeft de wethouder van cultuur en toerisme bevestigd dat de Koninklijke scheepswerven de achtergrond zullen vormen voor een vechtscène.

Toch heeft bijna niets de indruk gegeven dat hier een gevecht is gefilmd, omdat er nauwelijks veiligheidsmaatregelen aanwezig waren. Het enige dat we zeker weten is dat Kit Harington (Jon Snow) de fans begroette bij de poort van hotel Alfonso XIII, waar de meeste acteurs verbleven.

6. Kasteel de Almodóvar del Río (Córdoba, Andalusië)

In dit prachtige kasteel in Córdoba hebben fans niet alleen een belangrijk personage gezien, maar ook enkele honderden figuranten. Zowel de torens, de muren, de binnenplaats en sommige kamers zullen gebruikt worden in seizoen zeven van Game of Thrones.

Spoiler alert
Fans hebben een aantal dagen achter elkaar de Lannister vlag op kasteel de Almodóvar gezien en we hebben gehoord dat Jamie Lannister ook is gespot. Het lijkt er dus op dat dit kasteel Casterly Rock gaat voorstellen. De honderden figuranten die gefilmd zijn op deze locatie, waren jonge mannen met militaire ervaring.

7. Natuurreservaat Barruecos (Malpartida, Cáceres, Extremadura)

De foto’s van het filmen in natuurpark Barruecos laten er geen twijfel over bestaan: er wordt dit seizoen een grote slag gevochten in Extremadura. We zagen rook, chaos en dode soldaten. Maar wie vochten er?

Spoiler alert
Fans praten over een hinderlaag waar Lannister troepen worden verrast door de Dothraki. Ook zegt Expansion dat de acteur die Bronn speelt, hier is gezien.

8. Kasteel Trujillo (Cáceres, Extremadura)

Ook kasteel Trujillo zal een rol spelen. Wil je weten welk familiewapen op de muur van kasteel Trujillo zal hangen? Lees dan de spoiler hieronder.

Spoiler alert
Dit kasteel heeft eveneens de Lannister leeuw op de muren hangen. Daarnaast hebben we gehoord dat dezelfde figuranten van kasteel de Almodóvar del Río hier zijn gespot. We gaan er dus vanuit dat beide kastelen Casterly Rock zullen belichamen in seizoen zeven.

9. Het historische stadje Cáceres (Extremadura)

In de oude binnenstad van Cáceres werd eveneens gefilmd. Wil je weten welke vreemde combinaties van acteurs we hier hebben gezien? Lees dan de spoiler.

Spoiler alert
De historische binnenstad van Cáceres lijkt erg sterk op King’s Landing en het feit dat we veel Lannister leeuwen op de muren hebben gezien, lijkt het te bevestigen. De volgende personages zijn gespot: Jamie en Tyrion Lannister, Daenerys Targaryen en Randyll Tarly. Maar ook Samwell Tarly is gezien in Cáceres; wat in kan houden dat scenes in Oldtown ook in Cáceres zijn gefilmd.

Reageer op artikel:
Travel Manners: De mooiste locaties uit het 7e seizoen van Game of Thrones
Sluiten