Alrik de Jong
Alrik de Jong Human Interest 18 mrt 2020
Leestijd: 3 minuten

Muzikanten delen massaal livestream concerten: van Coldplay tot P!nk

Ook muzikanten zitten thuis vanwege het coronavirus. En die willen muziek maken. En optreden. Iets wat ze ook doen. Uit liefde voor de muziek en de wereld. Luister deze reeks livestream concerten vanuit huis tijdens deze periode van sociale afstand.

Echt, zo’n beetje de hele muziekwereld doet mee. Zo gaven Chris Martin van Coldplay en John Legend al intieme livestream concerten op Instagram. Je zat als het ware bij ze in de huiskamer.

Livestream concerten op Instagram, Facebook en YouTube

Maar Chris Martin en John Legend zijn slechts het topje van de ijsberg. Muzikanten treden op verschillende manieren massaal live op via social media. Muziek verbindt, vooral in deze tijd dat iedereen thuis zit wegens dat ingrijpende coronavirus. Dertien livestream concerten die je al kunt luisteren en daar komen nog heel wat bij.

Chris Martin van Coldplay

Chris Martin van Coldplay nam de tijd om tijdens een livestream op Instagram verzoekjes te zingen. Geniaal.

John Legend

Een van de eerste massaal bekeken livestream concerten op Instagram was van John Legend, met zijn vrouw Christine Teigen naast zich. “Sociale afstand is belangrijk, maar dat hoeft niet te betekenen dat het saai hoeft te zijn”, aldus de zanger, die zich 53 minuten live liet gaan op Instagram.

Dropkick Murphys

De Amerikaanse punkband Dropkick Murphys treden met hun combinatie van Ierse folk en zwaardere punkrock ieder jaar op tijdens St. Patrick’s Day. Die dag vindt jaarlijks plaats op 17 maart en kon dit jaar dus niet doorgaan. Maar de heren lieten het er niet bij zitten. Ze gaven een livestream concert via YouTube.

Benny Rodrigues

De Nederlandse dj Benny Rodrigues begin direct te livestreamen op Facebook toen bekend werd dat het nachtleven in Nederland stil kwam te staan. En hij gaat gewoon lekker door. Hieronder zijn nieuwste livestream.

P!nk

Terug naar de intieme huiskamersfeer. P!nk deed ook mee. Kort en krachtig, op Instagram.

Major Lazer

Dancehall, reggae, dubstep, bounce, moombahton, hiphop, daggering… Major Lazer ging helemaal los tijdens twee livestream concerten.

Alain Clark

De Nederlandse singer songwriter Alain Clark strooit met livestream concerten op Instagram. Hieronder zijn meest recente.

Christine and the Queens

Christine and the Queens ging een kwartier live op Instagram en kondigde meer livestream concerten aan met mystery guests.

Yo-Yo Ma

De Chinees-Amerikaanse componist en virtuoos cellist, die al meerdere Grammy Awards won, gaf op Twitter een voorstelling die hij opdroeg aan alle mensen in de zorg. Prachtig.

Diplo

Diplo noemde zijn livestream op YouTube Corona Sabbath With Rhye.

Ben Gibbard van Death Cab for Cutie

Van Death Cab for Cutie-frontman Ben Gibbard kun je dagelijks livestream concerten verwachten op YouTube en Facebook.

Keith Urban en Nicole Kidman

Keith Urban zong, zijn vrouw Nicole Kidman danste.

Meer livestream concerten

De komende dagen volgen nog heel wat nieuwe livestream concerten. Van opera’s tot complete elektronische muziekfestivals. Check dit artikel voor de agenda.

Check ook: Muziekpareltjes: 7 verslavende albums uit 2019 die je niet mag missen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Muzikanten delen massaal livestream concerten: van Coldplay tot P!nk
Sluiten