Liverpool sluit megadeal met Nike en zegt New Balance vaarwel

Liverpool speelt dit seizoen voor het laatst in shirts van New Balance. De club van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum heeft een megadeal gesloten met het Amerikaanse sportmerk Nike.

De geruchten gingen al even, maar nu is de kogel door de kerk. Op social media heeft Liverpool bevestigd vanaf seizoen 2020-2021 in Nike te gaan spelen. Dat geldt voor alle heren-, dames- en jeugdteams van de voetbalclub die afgelopen jaar een van de meest succesvolle seizoenen in de historie beleefde. New Balance heeft de deal op alle manieren tegen proberen te houden, zonder succes.

Liverpool sluit ‘multi-year’ deal met Nike

Sinds 2015 worden The Reds gesponsord door New Balance, dat prachtige klassieke shirts en frisse trainingsoutfits maakte voor de club. New Balance betaalde Liverpool 50 miljoen euro per jaar, maar blijkbaar wil de club meer geld en een nieuw imago. Op social media heeft Liverpool laten weten een deal met Nike gesloten te hebben voor meerdere jaren.

De grote vraag is natuurlijk wat zo’n deal oplevert en hoe het nieuwe shirt eruit gaat zien. Op beide vragen moeten we je het antwoord verschuldigd blijven, maar er wordt al hard gegist. Zo kun je ervan uitgaan dat Nike meer gaat betalen dan New Balance, dat 50 miljoen euro per jaar neerlegde. Daar komt bij dat er eerder al werd gesproken over een recorddeal. Dat zou dus beteken dat he huidige record, dat in handen is van Manchester United, gebroken wordt. Manchester United krijgt omgerekend 67 miljoen euro per jaarvoor het partnership met Adidas.

Het mogelijke Nike-shirt van Liverpool

Dan het shirt, dat natuurlijk pas na dit seizoen bekend wordt gemaakt. Maar social media is creatief. Mensen zijn aan het knippen en plakken geslagen en kwamen op creaties zoals hieronder.

Juventus en de deal met een skateboardmerk

Liverpool mag dan in Nike gaan spelen, unieker is de samenwerking tussen het skateboardmerk Palace Skateboards en Adidas, die samen het nieuwste shirt van Juventus heeft ontworpen. Lees en bekijk hier meer.

⚽️ Check ook: De 14 mooiste voetbalshirts van het seizoen 2019-2020

Reageer op artikel:
Liverpool sluit megadeal met Nike en zegt New Balance vaarwel
Sluiten