Liverpool verliest opnieuw: Twitter sloopt Van Dijk en geniet van Chelsea talent

In 2019 was Liverpool nagenoeg onverslaanbaar. Onder leiding van Virgil van Dijk groeide het elftal van Jürgen Klopp uit tot een niet te stoppen voetbalmachine. Maar na de jaarwisseling is er zand in de motor gekomen. Eerst ging het fout op bezoek bij Atlético Madrid en afgelopen weekend was Watford met 3-0 te sterk voor Liverpool. Nog geen man overboord, maar na gisteravond is er toch lichte paniek ontstaan. Liverpool ligt vloog namelijk uit de FA Cup waarin Chelsea te sterk was.

Het kampioenschap kan Liverpool bijna niet meer ontgaan, maar inmiddels wil de club meer. In een seizoen waarin alles zo goed loopt, ga je op een gegeven moment verwachten dat er meer dan één prijs bijgezet kan worden in de prijzenkast. Dat lijkt nu toch een lastig verhaal te gaan worden voor Liverpool. Prolongatie van de Champions League is ver weg na een 1-0 nederlaag Atlético Madrid en nu is de kans op FA Cup winst ook definitief verkeken.

Liverpool opnieuw onderuit

Op bezoek bij Chelsea ging het al vroeg fout door een flinke blunder van Adrian. De doelman van Liverpool kreeg zijn lichaam niet goed achter de bal, waardoor Williams de openingstreffer op zijn naam kreeg. De bezoekers kregen vervolgens wel wat kansen op de gelijkmaker, maar wisten niet te overtuigen. Voor dat matige spel kreeg Liverpool na een uur spelen de rekening gepresenteerd.

Ross Barkley zette het vanaf eigen helft op een lopen en de defensie van de bezoekers keek toe. Eenmaal aangekomen op een meter of zeventien vond Barkley het wel mooi geweest en ramde de bal achter Adrian. In het restant van de wedstrijd probeerde Liverpool er nog wel wat van te maken, maar scoren deden de mannen van Klopp niet. Ze mochten zelfs van geluk spreken dat Chelsea er niet nog twee maakte.

Bekijk hieronder de samenvatting van Chelsea – Liverpool:

Twitter geniet van Chelsea

De nederlaag van Liverpool was voor veel fans een goede reden om richting Twitter te gaan en daar nog even verder te praten. Wij hebben de beste reacties voor je op een rij gezet:

Chelsea heeft er een nieuwe held bij: de achttienjarige Billy Gilmour

Liverpool middenvelder Fabinho was niet opgewassen tegen de jonge held van Chelsea

https://twitter.com/itslatimare/status/1235085489591459841

Sinds Atlético weet iedereen het wachtwoord

Het is afgelopen met Liverpool

En het is allemaal de schuld van deze jongen

De treble is in ieder geval onmogelijk

Is Liverpool nou zo goed? Of de rest zo slecht?

Virgil van Dijk hard aangepakt

Na afloop was er veel kritiek op Liverpool middenvelder Fabinho, maar ook onze eigen Virgil van Dijk had geen beste avond. De volgens velen beste verdediger ter wereld maakte absoluut geen goede indruk. Dat is ook Twitter niet ontgaan.

Bij de tweede goal zag hij er niet best uit

Is Van Dijk wel de beste verdediger van Liverpool?

Is het een dipje of wordt hij overschat?

Reageer op artikel:
Liverpool verliest opnieuw: Twitter sloopt Van Dijk en geniet van Chelsea talent
Sluiten