Alle 700 goals van ‘GOAT’ Lionel Messi op een rij

Wonderkind. GOAT. Die kleine. Noem Lionel Messi zoals je wil, feit is zo’n beetje iedereen het erover eens is dat de Argentijn ’s werelds beste voetballer ooit is. Gisteravond maakte hij de 700e goal in zijn carrière. Ga er maar even rustig voor zitten: in de onderstaande video zie je alle 700 goals op een rij.

Lionel Messi scoorde al zijn 700 goals in slechts twee verschillende shirts: dat van FC Barcelona en het Argentijnse nationale elftal. Verreweg het meeste scoorde hij in het ‘Blaugrana’ van de enige club waarvoor hij uitkwam en vermoedelijk zal uitkomen. In het Argentijnse shirt scoorde hij er ook op los, maar grote prijzen bleven tot nog toe uit. Met FC Barcelona won hij dan weer alles wat er te winnen valt.

Video: alle 700 goals van Lionel Messi

Zijn eerste goal scoorde hij net iets meer dan vijftien jaar geleden. Op 1 mei 2015 om precies te zijn, tegen Albacete. Met een wippertje bezorgde Ronaldinho de bal bij Lionel Messi, die op zijn beurt de bal over de keeper heen lobde. Een onuitputtelijke bron aan goals werd geopend. Gisteravond maakte hij carrièredoelpunt nummer 700 uit een strafschop tegen Atletico Madrid. Pak er een biertje bij, of twee, en geniet bijna een uur lang van de kleine doelpuntenmachine.

Duidelijk, als je 700 goals in vijftien jaar tijd maakt op het allerhoogste niveau, dan kun je wel wat. De meeste doelpunten bereidde hij ook nog eens zelf voor. Maar hij kan natuurlijk meer dan alleen doelpunten maken.

Records en statistieken

Naast de 700 goals heeft Lionel Messi ook aardig wat assists op zijn naam staan. Lees: geen enkele voetballer heeft meer geregistreerde assists dan de 295 van Lionel Messi. Ook is hij de voetballer met de meeste officiële doelpunten in een kalenderjaar (91 in 2012).

De Argentijn won als enige voetballer zes keer de Ballon d’Or en in het shirt van Barcelona schopte hij zich tot topscorer aller tijden in La Liga. Dit is slechts het topje van de ijsberg aan mijlpalen en records in de carrière van Lionel Messi. Bekijk hier het volledige overzicht.

Check ook: Dit is de top 10 best betaalde sporters op een rij

Reageer op artikel:
Alle 700 goals van ‘GOAT’ Lionel Messi op een rij
Sluiten