Mark Hofman
Mark Hofman Media 23 nov 2018

Disney komt met epische eerste beelden The Lion King remake

Disney is de laatste jaren druk bezig met het uitbrengen van oude films. Klinkt misschien gekker dan het daadwerkelijk is. De producent komt met live-action varianten van haar klassieke animatiefilms. Zo zagen we The Jungle Book, Tarzan en recentelijk ook Dombo in een heel ander jasje. Iets wat ook bij The Lion King bijzonder lekker uit lijkt te pakken.

The Lion King 2.0

Disney schopt The Lion King in een totaal nieuw jasje richting de bioscopen. Jon Favreau staat wederom aan het roer en brengt nieuw leven in de legendarische Disney-klassieker. Iets wat deze man ook met Jungle Book deed en er een verdomd goede film van wist te maken. Favreau is onder andere ook verantwoordelijk geweest voor de Iron Man films, dus vertrouwen in deze remake zat er al dik in. Vertrouwen die, na het zien van de trailer, uiterst terecht blijkt te zijn.

En als we het dan toch over die trailer hebben: damn. Disney heeft de eerste beelden van The Lion King uitgebracht en lijkt de originele film frame voor frame nagemaakt te hebben. Althans, in deze trailer dan. Nostalgie schiet door de aderen, adrenaline neemt je lichaam over en enthousiasme vliegt de pan uit. Gewapend met de “Circle of Life” soundtrack is dit keihard genieten op de vrijdagochtend.

The Lion King Official Teaser Trailer

Disney’s The Lion King opens in theatres July 19, 2019. From Disney Live Action, director Jon Favreau’s all-new “The Lion King” journeys to the African savanna where a future king must overcome betrayal and tragedy to assume his rightful place on Pride Rock.

Disney doet het weer

Vorige week zagen we de eerste beelden van Disney’s Dumbo remake en ook deze film wist ons enthousiast te krijgen. Het is geen geheim dat de producent weet hoe het sprookjes moet maken, maar deze stijl is wel nieuw. We maakte kennis met de live-action verhalen van Disney door de komst van The Jungle Book. De film wist vriend en vijand te verrassen, iets wat Tarzan overigens ook wist te doen. Met de komst van The Lion King lijkt Disney het wederom te flikken.

Jon Favreau is een held op dit gebied en ook de cast van The Lion King remake mag er zijn. Donald Glover (Simba), Beyoncé (Nala), Billy Eichner (Timon), Seth Rogen (Pumbaa) en Jamer Earl Jones (Mufasa) hebben allemaal een plekje gekregen in de film. Een sterrencast met een grote regisseur die beide ondersteund worden door de muziek van Hans Zimmer, Elthon John, Tim Rice en Beyoncé.

Lion King 2019

Deze (nu al) legendarische live-action film verschijnt op 19 juli 2019. Dat is de datum waarop The Lion King maar liefst 25 jaar bestaat. Ga jij hem checken?

Reageer op artikel:
Disney komt met epische eerste beelden The Lion King remake
Sluiten