Pim Jansen
Pim Jansen Auto's & Motoren 1 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Deze elektrische motor van Lightning is alleen voor de echte snelheidsduivel

Ben je op zoek naar een elektrische auto, dan heb je behoorlijk wat te kiezen. Helaas geldt dat niet voor een elektrische motor. De liefhebbers van snelheid op twee wielen moeten vaak genoegen nemen met een paar opties, maar het begint beter te worden. Mede dankzij de motorbouwers van Lightning. Zij maken elektrisch motorrijden namelijk steeds beter bereikbaar.

Een elektrische motor vanaf 13.000 dollar

De Strike is een bijzonder aantrekkelijk alternatief voor de traditionele motorfiets. Hij oogt sportief, heeft een aangename wegligging en heeft een zeer acceptabele actieradius. Het goede nieuws is dat het model uitgebreid kan worden met een tweede accu. Zo schroef je het bereik lekker op naar zo’n 320 kilometer. Rijd je veel buiten de stad, dan is het bereik van de elektrische motor iets kleiner, namelijk 112 kilometer.

Basisversie met een bereik van 160 kilometer

De Strike heeft in de basisversie een indrukwekkende accu met een vermogen van 10 kWh en heeft een elektromotor die goed is voor 96 pk. Met de ingebouwde 3,3kW-oplader kan de motor in twee tot drie uur worden opgeladen. Voor degenen met een beetje meer haast is er ook de mogelijkheid om een snellader aan te schaffen. In dat geval is de accu van deze elektrische motor in 35 minuten volledig opgeladen. Het nadeel is dan wel dat je moet beschikken over een Level 3 DC snellader.

De mid-range variant

Naast het instapmodel van 13.000 dollar heeft Lighting nog een duurdere (lees: betere) versie op de markt gebracht. Voor ‘slechts’ 4.000 dollar meer ben je namelijk de trotse bezitter van een mid-range Strike exemplaar welke is voorzien van een 15 kWh batterij. Daar horen dan ook andere prestaties bij. Zo is het bereik van deze elektrische motor vergroot naar 240 kilometer bij gebruik in de stad. Buiten de stad is dat bijna 170 kilometer.

Elektrische motor

Voor de echte freaks: Strike Carbon Edition

Met het uitbrengen van de mid-range versie zijn we er nog niet. Voor de echte liefhebber is de Strike Carbon Edition het spreekwoordelijke neusje van de zalm. Voor het leuke bedrag van 20.000 dollar krijg je een extra grote batterij van maar liefst 20 kWh, goed voor een actieradius van maar liefst 320 kilometer. Ook het aantal pk’s neemt toe tot 120 en de topsnelheid is dan opeens dik 240 kilometer per uur.

De specificaties van de Carbon Edition zijn bijna identiek in vergelijking de SR / F van Zero Motorcycles en enkele van de duurdere modellen van de Italiaanse fabrikant Energica. De Strike heeft naast een meer vriendelijke prijsstelling ook een veel sportievere uitstraling. Ondanks die voordelen blijft de markt voor elektrische motoren vrij beperkt.

Wil je weten of Tesla binnenkort met een elektrische motor komt? Klik dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze elektrische motor van Lightning is alleen voor de echte snelheidsduivel
Sluiten