Liefhebber van Japanse Whisky? Check dan vooral deze Nikka Coffey

De Japanse distilleerder Nikka staat een bekend om zijn eigen stijl en werkwijze, waar ze nimmer van afwijken. Dat is goed, want dit creëert vaak de mooiste whisky’s. Zo ontstonden dus ook de Coffey Malt en de Coffey Grain.

Whiskyconnaisseurs kennen het merk wel. Nikka maakt al sinds 1934 op een geheel eigen, traditionele wijze hun whisky’s. Je vraagt je vast af waarom dit nou wereldnieuws is. De Japanner heeft hem onlangs namelijk verscheept naar Australië en is daarmee nu officieel wereldwijd te verkrijgen. Dit leek ons de goede kans om eens een boekje open te doen over deze heerlijk Coffey Malt. Daar gaat een fles voor 129,00 dollar over de toonbank. Dat hoeven wij er niet voor te betalen. Een fles 70CL Coffey Malt kost hier slechts 44,95 euro.

Nikka Coffey Malt

De Coffey-lijn van Nikka is al jaren bekend onder de whiskyliefhebber. De Japanse distilleerder weten als geen ander hoe ze een smaakvolle whisky stoken. In 2017 viel de Coffey Malt ook in de prijzen. Hij won de trofee voor beste internationale granen whisky op het ISC. De trofee heeft hij te danken aan de overweldigende smaak die de Coffey Grain en de Coffey Malt whisky’s hebben.

De naam komt van de Ier Aenaes Coffey. Zijn granen zijn verwerkt in de Japanse whisky. Het geeft hem zijn volle, ronde smaak. De whisky is gestookt voor echte connaisseurs. Nikka is de uitdaging aangegaan om een whisky neer te zetten die ongekend is. Masataka Taketsuru van Nikka zegt zelf: “De sterke smaak valt niet in een hokje te plaatsen. De whisky blijft je verbazen tot de laatste slok.” Het heeft een zachte afdronk met een zoetige smaak en is 45 procent in alcohol percentage.

Nikka Coffee Grain

Dan is daar nog de tegenhanger, de Coffey Grain. Deze whisky is zo zoet dat hij bijna te verwarren is met een bourbon, maar niets is minder waar. Is de malt voor de echte kenner, zo is de Coffey Grain toegankelijker voor de doorsnee whisky genieter. De geur heeft wat weg van bourbon met vanille. Juist door de zoete fruitige smaak valt deze gersten whisky goed bij de liefhebber. Ook de Grain is gewoon in Nederland verkrijgbaar en momenteel ook nog in de aanbieding. Hij wordt ontzettend goed ontvangen dus laat hem niet staan.

Reageer op artikel:
Liefhebber van Japanse Whisky? Check dan vooral deze Nikka Coffey
Sluiten