Pim Jansen
Pim Jansen Health 5 okt 2020

De lichaamstransformatie van Jaden Smith biedt hoop voor ectomorphen

Jaden Smith, de ranke zoon van Will Smith, heeft door slim te trainen een behoorlijke lichaamstransformatie bewerkstelligd. Zijn lichaamsplan biedt hoop voor ectomorphen.

Iedereen heeft een ander type lichaamsbouw, maar grofweg zijn die allemaal onder te verdelen in drie lichaamstypen. De drie zogeheten ‘somatotypes’ zijn Ectomorph, Mesomorph en Endomorph. Lees hier meer over deze lichaamstypen en hoe te eten en te trainen. Feit is dat Jaden Smith tot de ectomorphen van deze wereld behoort; smalle schouders, dunne armen en benen.

De lichaamstransformatie van Jaden Smith

Ectomorphen denken vaak dat trainen voor hen weinig zin heeft. Dat dit een misvatting is, weten we al langer. Maar soms moet je het gewoon even bij een ander zien. In een nieuwe Instagram-post (en Story) is Jaden Smith bijna onherkenbaar.

jaden smith, lichaamstransformatie
(Afbeelding: Jaden Smith/Instagram Stories)

Normaal gesproken haalt Jaden Smith de headlines met excentrieke kapsels of waanzinnige outfits, maar nu eens met zijn lichaam. Zelf heeft hij zijn trainingsplan nog niet onthuld, maar op de achtergrond is te zien dat hij geen halve maatregelen neemt tijdens zijn workout.

Zijn trainingsplan ontleed

De Australische fitnessexpert Roman Brady heeft de lichaamstransformatie van Jaden Smith geanalyseerd. Ectomorphen, check de linkjes om te kijken hoe je de oefeningen uitvoert.

Borst

“Het is duidelijk te zien dat hij veel aandacht heeft besteed aan zijn borstspieren. Ik denk dat hij heel veel side lateral raises heeft uitgevoerd om zijn borst zo rond te maken”, zegt de fitnessexpert tegen DMARGE.

Brede armen en een V-vormig lichaam

Op oudere foto’s heeft Jaden Smith armen als luciferprikjes, nu zijn ze ineens fors. “Ik vermoed dat hij dit te danken heeft aan bicep curls en tricep pulldowns. Een V-vormig lichaam creëer je vooral met lat pulldowns.

Sixpack

Wat betreft een zichtbaar sixpack hoeft Jaden Smith volgens Roman Brady niet zoveel moeite te doen. “Hij is van nature erg slank, ik denk dat hij nu een vetpercentage tussen de 6 en 8 procent heeft. Met veel crunches en sit-ups ben je er dan al snel.

Veel calorieën eten en don’t skip leg day

“Ectomorfen hebben vaak een ​​snel metabolisme en moeten daarom een ​​groot aantal calorieën binnenkrijgen om echt gewicht te krijgen. Het is duidelijk dat Jaden Smith enorm veel werk heeft verzet gedurende een lange periode”, concludeert Roman Brady. “Maar ja, het lijkt er wel op dat hij zijn benen heeft verwaarloosd. Als hij meer beenoefeningen in zijn regime zou opnemen, zou hij er evenwichtiger uitzien.”

🦵🏽 Check ook: Dit is waarom het belangrijk is om je benen te trainen

Reageer op artikel:
De lichaamstransformatie van Jaden Smith biedt hoop voor ectomorphen
Sluiten