Liam Neeson is op de vlucht in thriller van brein achter Ozark

De meeste actiefilms waarin Liam Neeson de afgelopen jaren speelde zijn amper uit elkaar te houden. Taken, Cold Pursuit, The Commuter, Non-Stop, Run All Night: het is allemaal reuze vermakelijk, maar origineel kun je het ondertussen niet meer noemen.

Niet dat daar wat mis mee is. Zeker nu Hollywood stil ligt tekenen we meteen voor een heerlijke hersenloze thriller. Die gaan we gelukkig ook krijgen, in de vorm van Honest Thief. Dat is een nieuwe misdaadfilm waarin Liam Neeson een bankovervaller speelt.

Liam Neeson in Honest Thief

Ze noemen hem de In and Out Bandit omdat de ervaren dief Tom Carter 9 miljoen dollar heeft gestolen van kleine stadsbanken terwijl hij erin slaagde zijn identiteit geheim te houden.

Maar nadat hij verliefd is geworden op de sprankelende Annie (Kate Walsh), besluit Tom een nieuwe start te maken door zijn criminele verleden achter zich te laten. Klein probleem: twee meedogenloze FBI-agenten met verkeerde bedoelingen zitten hem op de hielen.

Brein achter Netflix-hit Ozark

Dat klinkt als een degelijk recept voor een heerlijke actiefilm, maar de regisseur zorgt er pas echt voor dat we naar Honest Thief uitkijken. De misdaadfilm wordt namelijk geregisseerd en geschreven door Mark Williams, het brein achter de briljante Netflix-serie Ozark.

Hij bewees in 2016 al met de Gerard Butler-thriller A Family Man dat hij een verslavende film kan afleveren. Geen Oscar-materiaal, maar onderhoudende popcornfilms die je niet teleur gaan stellen, zolang je maar geen diepgaand stukje drama verwacht.

Naast Liam Neeson bestaat de cast onder andere uit Kate Walsh, Robert Patrick, Anthony Ramos en Jai Courtney. Mark Williams belooft spectaculaire achtervolgingen, explosies en brute gevechtsscènes. Wat wil je nog meer?

Trailer en release

Honest Thief staat op de planning voor 9 oktober. Hopelijk kunnen we tegen die tijd nog steeds gewoon ook in Nederland naar de bioscoop. Eindelijk weer iets nieuws om een ticket voor te scoren. En ach, anders is het een kwestie van wachten op een digitale release.

In de tussentijd kun je alvast de onderstaande trailer checken. Inclusief een boze Liam Neeson die mensen bedreigt aan de telefoon, Ă  la Taken. Zelfs de poster lijkt qua perspectief en vormgeving ontzettend op zijn vorige actiefilms. Prachtig.

Honest Thief Liam Neeson trailer
Poster (Afbeelding: Open Road Films)
Reageer op artikel:
Liam Neeson is op de vlucht in thriller van brein achter Ozark
Sluiten