Alrik de Jong
Alrik de Jong Rijk en Beroemd 22 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

DiCaprio investeert in Nederlandse hamburger van de toekomst

Hollywood-acteur en parttime klimaatactivist Leonardo DiCaprio heeft een investering gedaan in Mosa Meat. Dit Nederlandse bedrijf is gespecialiseerd in de technologie achter kweekvlees, als antwoord op de vleesindustrie.

Leonardo DiCaprio zet zich op allerlei manieren in voor een schonere planeet. Hij maakte met Barack Obama de documentaire Before the Flood, is als filantroop actief bij verschillende milieuorganisaties en gaat de Galapagos redden.

Leonardo DiCaprio investeert in Nederlands bedrijf

Ook is de acteur verwachtingsvol over de toekomst van kweekvlees, als oplossing voor de CO2-uitstoot die gepaard gaat met de vleesindustrie. Zo investeert hij al in het Israëlische Aleph Farms, dat zich tevens toelegt op de ontwikkeling van iets dat zo dicht mogelijk bij echt vlees in de buurt komt. En nu dus dat bedrijf in Nederland, dat slechts een sample van de cel van een koe nodig heeft om massa’s burgers te maken.

mosa meat, burger, leonardo dicaprio, investeren, nederlands bedrijf, kweekvlees, hamburger
De hamburger van de toekomst (Afbeelding: Mosa Meat)

Het is niet bekend wat voor bedrag Leonardo DiCaprio heeft geïnvesteerd in Mosa Meat. Maar gezien zijn filantropische geschiedenis zal het om miljoenen gaan.

Mosa Meat en hamburger van de toekomst

Als Leonardo DiCarpio ergens in investeert, dan brengt dat beweging in een aandeel. Mosa Meat is echter niet beursgenoteerd, al sluit de kweekvleesontwikkelaar daar niet de ogen voor. Lees hier meer over de investeringsgeschiedenis van het Nederlandse bedrijf.

Mosa Meat is 2015 opgericht door onder anderen Mark Post en Peter Verstrate. Al jarenlang ontwikkelt het bedrijf kweekvlees, met vermarkting in 2021 als doel. Vorig jaar werden na een forse investering al concrete stappen gezet om de productie op te schalen. Met het geld van Leonardo DiCaprio kunnen er weer nieuwe stappen gezet worden. De Nederlandse hamburger van de toekomst, volgens de makers nauwelijks van echt vlees te onderscheiden, ligt in ieder geval klaar om op grote schaal geproduceerd te worden. Hoe die tot stand is gekomen, lees je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.