Alrik de Jong
Alrik de Jong Eten & Drinken 12 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

3 bijzonder lekkere burgers die je thuis eenvoudig maakt

Ook even klaar met linzen, shakes en parelcouscous? Dan is het tijd om hamburgers te bakken. Drie bijzonder lekkere burgers, inclusief de recepten en bereidingswijzes.

Deze hamburgers hebben we al eens gemaakt met de dames van Culy, waarmee we normaal gesproken de redactievloer delen. Met deze broodjes ga je jouw vrienden verbluffen, dat verzekeren we je.

1. Vitello tonnato-burgers: kalfshamburgers met tonijnmayonaise

Vitello tonnato is een schotel van koud, gesneden kalfsvlees bedekt met een romige, mayonaise-achtige saus die op smaak is gebracht met tonijn. Afkomstig uit de Italiaanse regio Piemonte, dus eigenlijk mag je daar niet aankomen. Doen we stiekem toch met deze hamburgervariant. De burger is van kalfsvlees, de tonijnmayonaise maak je zelf, de garnituur maakt het af. Bekijk hier de recepten en bereidingswijzes van de burger, de tonijnmayonaise en de garnituur.

vitello tonnato burgers, hamburgers, zelf maken, thuis
(Afbeelding: Culy/Manners)

2. Hamburger van perkedel

Dit recept komt van sterrenchef Pascal Jalhay, maar is thuis prima te maken. Perkedel ken je wellicht als Indische gehaktballetjes, vaak met aardappel en nootmuskaat erin. Ook bekend als frikadel, zonder ‘n’. Jalhay bedacht hier een variant op, in de vorm van een broodje hamburger. Maar dan met basmati-buns in plaats van broodjes. Vergeet de zelfgemaakte sambal en tahumayonaise niet. Bekijk hier het recept en de bereidingswijze van deze niet normaal lekkere burgers.

perkedel, hamburgers, thuis maken
(Afbeelding: Culy/Manners)

3. Visburgers van tonijn met remouladesaus en gefrituurde peterselie

Mocht je meer van de visburgers zijn, dan zijn deze burgers van tonijn met remoulade en gefrituurde peterselie een niet te versmaden optie. Uiteraard maak je zelf de remouladesaus. Bekijk hier het recept en de bereidingswijze.

visburgers, tonijnburgers, recept, maken, bereiden
(Afbeelding: Culy/Manners)

Dit is de beste kaas voor op burgers

Heb je liever gewoon een klassieke cheeseburger? Snappen we heel goed. Maar ook hierbij staat of valt het resultaat met de manier waarop je het broodje bereidt. Het belangrijkst: deze kaassoort werkt het best.

Check ook: 6 voortreffelijke recepten met bier als ingrediënt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
3 bijzonder lekkere burgers die je thuis eenvoudig maakt
Sluiten