Redactie
Redactie Stuff 1 feb 2016

Leica X-U Typ 113: dé camera voor de avonturier

Helaas is vrijwel iedereen weleens geconfronteerd met het moment waarop je draagbare apparatuur (meestal een smartphone) tijdens dat perfecte kiekje uit je handen glipt en vol op de grond stuitert – inclusief slomo en dramatisch muziekje. Barst in het scherm, lens in stukken, geheugen naar de gallemiezen. Gelukkig komt Leica met een oplossing.

Hoewel het voor de meeste techfabrikanten juist gunstig is zodra je apparatuur het door omstandigheden begeeft (uiteraard zullen ze dit nooit toegeven), heeft de Duitse fototoestellenfabrikant Leica juist ingezet op een duurzame camera die zijn mannetje kan staan zodra het nodig is.

De Leica X-U Typ 113 is naast stijlvol namelijk vooral een tough guy, zo kan hij het prima handelen zodra je hem uit je handen laat vallen. Laat hem daarentegen niet stuiteren vanaf een plek die hoger is dan anderhalve meter, dan is het spel ook voor deze bikkel uitgespeeld. Zwemmen is z’n favorieten sport, duiken specifiek. Tot vijftien meter diep kan hij met gemak plaatjes schieten. En stof? Daar haalt ‘ie z’n neus voor op: doet ‘m niets.

Oftewel: Het perfecte fototoestel voor de avontuurlijke man! Wel een tikkie prijzig: voor 2700 euro kan deze Leica met je mee op reis.

[FB_AANJAGER]

Reageer op artikel:
Leica X-U Typ 113: dé camera voor de avonturier
Sluiten