Noah Korevaar
Noah Korevaar Auto's & Motoren 10 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Brengt LEGO eerder de Cybertruck uit dan Tesla zelf?

LEGO wist kort na de onthulling van de Tesla Cybertruck slim op de hype in te spelen door hun eigen versie te delen. Het ging om een simpel blokje dat met een beetje fantasie een miniatuur-versie van de elektrische pick-up truck leek. Een fanatieke LEGO en Tesla fan wil nu echter nog een stap verder gaan.

LEGO Tesla Cybertruck

Maak kennis met BrickinNick, een fanatieke LEGO-bouwer. Hij deelde afgelopen weken zijn eigen LEGO-versie van de Tesla Cybertruck op LEGO Ideas. Dat is een platform waar fans hun designs kunnen delen, waarop andere fans vervolgens kunnen stemmen. Vervolgens kiest de Deense speelgoedfabrikant sets uit die daadwerkelijk in de winkels komen te liggen.

Dat levert elke keer weer pareltjes op, en als het aan fans van Tesla ligt wordt de Cybertruck de volgende. Het design van BrickinNick is simpel doch briljant. Het abstracte design van de Cybertruck leent zich uitstekend voor de plastic steentjes, maar ook de kleine details gaan niet verloren. Zo kunnen zowel de motorkap als de kofferbak open en dicht.

Bron: BrickinNick / LEGO Ideas

Eerste stap is gezet

De eerste stap is in ieder geval gezet: LEGO heeft de set al aangemerkt als ‘staff pick’ van de dag. Er zijn echter 10.000 supporters nodig om überhaupt in aanmerking te komen voor een daadwerkelijke kans om in massaproductie te gaan. Op het moment van schrijven is de teller net de 3000 gepasseerd.

Ondertussen kijkt BrickinNick al verder. Zo suggereert de Tesla fan dat LEGO de set uit zou kunnen breiden met de Tesla ATV, die dan achterin de Cybertruck gezet zou kunnen worden. Ook stelt hij voor dat de Deense fabrikant er een motor in zou kunnen zetten, zodat de set net zoals de real deal elektrisch is.

Voorlopig blijft het bij fantasie, en LEGO moet überhaupt ook eerst de goedkeuring van Tesla krijgen. Als er echter iemand is die te porren is voor dit soort stunts, dan is Elon Musk het wel. Hopelijk kunnen diehard fans zijn aandacht trekken op Twitter… Check in de tussentijd de eerste foto’s van de Tesla Cybertruck in het wild! Benieuwd naar meer toffe LEGO-designs? Check dan ons lijstje met de mooiste LEGO-sets voor volwassenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

LEGO Ideas

Reageer op artikel:
Brengt LEGO eerder de Cybertruck uit dan Tesla zelf?
Sluiten