Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Stuff 20 apr 2020

Iconische motor in het klein: LEGO onthult Technic Ducati Panigale V4 R

Eerder deze maand deelden we een lijstje met indrukwekkende LEGO auto’s, van een Porsche tot een Mini. Daar kunnen we binnenkort een nieuw meesterwerkje aan toevoegen: de LEGO Technic Ducati Panigale V4 R.

Een hele mond vol, maar dan heb je ook wat. De Deense speelgoedfabrikant heeft zojuist deze indrukwekkende motor aangekondigd. Het is de eerste keer dat een motor van Ducati in die vorm in de schappen van speelgoedwinkels belandt.

LEGO Technic Ducati Panigale V4 R

De Panigale V4 R volgt de BMW R1200 GS en Harley-Davidson Fat Boy op, de twee vorige LEGO Technic-motoren die de speelgoedgigant heeft uitgebracht. De Panigale V4 R is de meest krachtige Ducati ooit, met de indrukwekkende 998cc Desmosedici Stradale R motor. Dat levert 221 pk op.

De Deense gigant heeft in samenwerking met de Italiaanse motorfabrikant geprobeerd om zo trouw mogelijk aan het origineel te blijven. Om al die details te behouden op kleinere schaal heeft LEGO een aantal onderdelen op maat gemaakt. Denk aan de versnellingsbak, die voor het eerst ook echt werkt, maar ook de voor- en achterveringsonderdelen zul je niet in deze vorm in een andere set terugvinden.

Verder zie je authentieke details terug in hoe de standaard werkt, het design van de uitlaatpijp en het windscherm. Waar het echt te minutieus werk wordt voor plastic steentjes, zoals op het instrumentenpaneel, wordt de real deal nagebootst met een sticker.

Afbeeldingen: LEGO / Ducati

Rood icoon

“We hopen dat de Ducati Panigale V4 R Lego Technic kinderen en ouders, maar ook alle fans die elke dag op hun motor rijden, kan samenbrengen, opwinden en vermaken”, aldus Alessandro Cicognani, Ducati Licensing Director.

Ook Aurélien Rouffiange, de designer van de set, is enthousiast: “Het was essentieel voor mij om zoveel mogelijk details en functies mee te nemen, om alle curven en het unieke ontwerp van het rode icoon vast te leggen, en om voor het eerst een werkende versnellingsbak en besturing te creëren, evenals een V4-cilindermotor die kan draaien.”

Waar de Harley-Davidson Fat Boy uit meer dan duizend steentjes bestaat, kun je de LEGO Technic Ducati Panigale V4 R met 646 blokjes in elkaar zetten. De prijs is daarmee ook een meevallertje: slechts 59,99 euro.

De resulterende motor is dan 32 centimeter lang en 16 centimeter hoog. Je kunt de LEGO Technic Ducati Panigale V4 R vanaf 1 juni zowel online als in speelgoedwinkels kopen.

Reageer op artikel:
Iconische motor in het klein: LEGO onthult Technic Ducati Panigale V4 R
Sluiten