Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Stuff 11 apr 2020

Hebben! LEGO onthult release, prijzen en details Super Mario sets

LEGO onthulde een tijdje terug vanuit het niks de samenwerking uit onze dromen: een Super Mario serie, in samenwerking met Nintendo. Helaas bleef het toen bij een korte teaser, zonder prijzen,  releasedatum en andere details. Daar is nu verandering in gekomen!

De Deense speelgoedfabrikant heeft officieel bevestigd dat de Super Mario sets op 1 augustus gelanceerd gaan worden, wereldwijd. Dan hebben we het over de ‘Mario Starter Course’, de uitbreidingsset ‘Piranha Plant Power Slide’ en de uitbreidingsset ‘Bowser’s Castle Boss Battle.’

LEGO Super Mario sets

Die gaan respectievelijk 59.99 euro, 29.99 euro en 99.99 euro kosten. Om de uitbreidingssets te gebruiken heb je officieel de ‘Mario Starter Course’ nodig. Daar zitten namelijk zeven interactieve stenen in, plus natuurlijk Mario zelf. Mario is namelijk niet een doorsnee LEGO-poppetje.

De plastic versie van Mario is voorzien van LCD-schermpjes in zijn ogen, mond en buik. Met behulp van sensoren herkent het poppetje actie-stenen en kleuren. Zo kun je als eigenaar van de set je eigen Mario-levels bouwen, en die ook echt met Mario voltooien. Een ingebouwd speakertje zorgt zelfs voor de iconische geluiden en muziek die we allemaal uit de games kennen.

Super Mario LEGO SETS
(Afbeelding: LEGO)

Uitbreidingen

De starter-set bevat Mario, Bowser Jr. en een Goomba. De uitbreidingssets zijn van zichzelf niet interactief, en kun je dus zien als ‘normale’ LEGO-sets. Met behulp van de interactieve stenen en Mario uit de starter-set kun je ze echter wel interactief maken. Oftewel: LEGO wil gewoon dat je alle sets koopt.

Super Mario LEGO SETS
(Afbeelding: LEGO)

Voor fans die simpelweg Bowser’s kasteel willen bouwen biedt het in ieder geval de mogelijkheid om die set los aan te schaffen. Dan zit je dus ook niet opgescheept met de meerprijs die gepaard gaat met alle interactieve stenen.

Super Mario LEGO SETS
(Afbeelding: LEGO)

Gratis app en meer LEGO

Op 1 augustus wordt tevens een officiële LEGO Super Mario app gelanceerd. In die gratis app kun je scores bijhouden en vind je verschillende designs die je met de sets kunt bouwen. Het blijft immers LEGO: je kunt je fantasie erop loslaten en je eigen levels bouwen.

Check in de tussentijd ook ons lijstje met de beste LEGO-sets voor volwassenen, en de tofste detailrijke auto’s die je in LEGO-vorm kunt aanschaffen.

Reageer op artikel:
Hebben! LEGO onthult release, prijzen en details Super Mario sets
Sluiten