Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Stuff 17 nov 2020

De LEGO-set van Rudy Giuliani’s Four Seasons-speech is briljant

Er is een briljante LEGO-set ontworpen, geïnspireerd op de persconferentie van Rudy Giuliani voor het Four Seasons.

De retoriek van Donald Trump en zijn team vol jaknikkers komt krachtig over tijdens een machtsperiode. Maar als de macht uit handen glipt, begint het allemaal des te treuriger te worden. Het dieptepunt na de verloren verkiezingen was de speech van zijn advocaat, bij het Four Seasons. Niet bij het hotel, maar op de parkeerplaats van een gelijknamig tuincentrum. Naast een seksshop, tegenover een crematorium.

Rudy Giuliani’s Four Seasons-speech

Om de voormalige burgemeester van New York en afgegleden advocaat te vergelijken met Benito Mussolini gaat veel te ver. Maar zijn mimiek en motoriek deden in de verte toch een beetje denken aan de Italiaanse dictator. Nu geen volgepakt Piazza Venezia in Rome, maar een lege parkeerplaats voor een tuincentrum. LEGO-kunstenaar Ochre Jelly maakte van deze treurige bedoeling een briljante bouwset. Swipe door de foto’s in de onderstaande Instagram-posts.

Na zijn speech voor tuincentrum Four Seasons bleven vooral de woorden ‘All The Networks’ hangen, waarbij hij theatraal naar boven keek met zijn handen in de lucht. Rudy Giuliani wees erop dat niet de media, maar de rechters bepalen wie de verkiezingen winnen. Dit nadat er op doodnormale wijze, zoals dat iedere vier jaar gaat, door de grote media een president-elect was uitgeroepen. Zelfs door het roodgekleurde Fox News bevestigde de nederlaag van Trump.

“De persconferentie van Rudy Giuliani zat zo vol met ‘winnende elementen’, dat die het verdiende om vereeuwigd te worden”, aldus LEGO-kunstenaar Ochre Jelly. Naast de advocaat van Donald Trump zijn er ook hints naar Star Wars, Batman en Angry Birds. Te veel goeds in één doosje. Bekijk alle foto’s van de bouwset op Flickr.

6 briljante LEGO-sets die door fans ontworpen zijn

Nee, de LEGO-set van Rudy Giuliani voor het Four Seasons ligt niet in de winkel en dat gaat hoogstwaarschijnlijk ook niet gebeuren. Toch komt het wel eens voor dat bouwsets van fans daadwerkelijk in productie gaan. Check hier zes briljante voorbeelden, die mogelijk uitkomen.

Reageer op artikel:
De LEGO-set van Rudy Giuliani’s Four Seasons-speech is briljant
Sluiten