Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Stuff 14 juli 2020

Onthuld: Nintendo en LEGO komen met een gameconsole

Update: De LEGO Nintendo Entertainment System is sinds het publiceren van dit artikel officieel onthuld. Lees er hier alles over.


Originele artikel:

Een groot deel van LEGO’s succes zit ‘m in de samenwerkingen die het Deense bedrijf aangaat. Door licenties als Star Wars, Harry Potter en The Lord of The Rings in te zetten spreekt de speelgoedfabrikant ook volwassen fans aan. Maak kennis met LEGO’s en Nintendo’s NES.

Van Marvel en DC tot Back to the Future en Pirates of the Caribbean: elke megafranchise is zo’n beetje in LEGO-vorm te verkrijgen. Onlangs konden we een opvallende samenwerking aan de lange lijst toevoegen: Nintendo.

LEGO en Nintendo werken samen

LEGO en Nintendo kondigden eerder dit jaar Mario speelsets aan. Niet enkel sets waarmee je levels uit de games na kunt bouwen, nee, met een innovatieve twist. De Mario die je erbij krijgt bevat namelijk verschillende sensoren en schermpjes, waardoor je er echt een videogame mee kunt spelen. Daarover lees je hier meer.

Wat voor nu belangrijk is: de samenwerking met Nintendo lijkt nog veel verder te gaan. Als we nieuwe leaks moeten geloven, dan komt LEGO namelijk met een heuse NES. Ja, de legendarische retro-console kun je binnenkort aan gaan schaffen in LEGO-vorm.

Interactieve NES

Althans, als we gelekte foto’s van de verpakking moeten geloven, die gisteren opdoken op de Chinese site VJGamer. De verpakking toont een accurate replica van de NES zelf, een controller, een cartridge en zelfs een echte retro-televisie met daarop Super Mario Bros. Alles vormgegeven met de plastic bouwsteentjes.

Briljant! Je kunt zelfs de voorkant van de NES openen en het spel erin stoppen, en daar blijft het niet bij. Aan de zijkant van de televisie zit namelijk een zwengel. Als je die beweegt, dan beweegt Mario ook daadwerkelijk van links naar rechts op het scherm. Ook kun je de Mario van de andere sets bovenop de tv zetten, met als resultaat een uniek effect.

(Bron: JV Gamer / LEGO)

Prijskaartje

De Duitse publicatie PromoBricks heeft zelfs een vermeend prijskaartje te pakken: 229 euro. De LEGO Nes komt naar verluidt op 1 augustus uit. Alles oogt compleet legit, maar als je al aan deze leaks twijfelde, dan neemt het speelgoedmerk zelf die twijfels weg. LEGO heeft namelijk een teaser geplaatst voor de set.

Eronder begonnen fans op Twitter de gelekte foto’s te delen, die het Deense merk vervolgens meteen weghaalde. Duidelijk verhaal toch? Op naar augustus!

Over LEGO gesproken: check ook de gelekte samenwerking tussen de speelgoedfabrikant en IKEA!

VJ GamerPromoBricks

Reageer op artikel:
Onthuld: Nintendo en LEGO komen met een gameconsole
Sluiten