Lego Marvel Super Heroes 2 Review

Over de jaren hebben we heel wat Lego-games mogen ontvangen. Het zijn titels waarbij films of bepaalde werelden als inspiratie dienen. Met gameplay die redelijk laagdrempelig gehouden wordt, humor die funny is en een grote hoeveelheid aan elementen die je kunt vrijspelen, is het altijd wel een klein feestje. Lego Marvel Super Heroes 2 is de nieuwste game die deze route volgt.

Zoals je aan de naam al kan afleiden, speelt de game zich af in het Marvel-unversum. Dat betekent dat je aan de slag kunt gaan met personages als Spider-Man, Iron Man, Captain America, de Guardians of the Galaxy en nog veel meer. Een groot gedeelte van de personages kennen we, maar er zijn ook een hoop personages die een stuk minder bekend zijn. Wellicht is dit dan een mooie manier om die te leren kennen. Er zijn echter wel twee groepen die schitteren door afwezigheid. Geen personages uit het X-Men of het Fantastic Four-universum. Het is echter zo druk, dat je ze niet heel snel zult missen.

Goede sfeer

Qua sfeer zit het met Lego Marvel Super Heroes 2 dik in orde. Vanaf de eerste missie, waarbij je met de Guardians of the Galaxy los kunt gaan, en je de heerlijke jaren tachtig muziek hoort, zit je er in. Ook is het mooi om te zien dat de interactie tussen de personages goed is. De stemacteurs klinken soms wel wat vreemd, omdat je de echte acteurs zo gewend bent, maar omdat je vaak ondergedompeld zit in actie, merk je daar niet heel erg veel van.

Je bent in Lego Marvel Super Heroes 2 continu bezig. Er zijn vaak vijanden waar je mee kunt knokken, er zijn bazen die verslagen dienen te worden door een bepaalde tactiek te gebruiken en je wordt onderweg bestookt met vele puzzels. Dit zijn geen breinbrekers en door een beetje logisch na te denken kom je er wel doorheen. Soms moet je een bepaald personage gebruiken om met zijn of haar vaardigheden een deur te openen. Een andere keer moet je in de omgeving objecten slopen en het materiaal gebruiken om daarmee iets te bouwen en op die manier verder te gaan. Er is telkens wel iets te doen en dat houdt het tempo in de game hoog.

Veel vrij te spelen

Ook is het tof om te zien dat je enorm veel kunt vrijspelen in de game. In elk level zijn er diverse geheimen die je kunt unlocken en door het meeste uit een level te halen speel je nieuwe personages vrij. Ook kun je levels voor een tweede keer spelen, waarbij je dan met andere personages aan de slag kunt gaan. Minstens zo interessant is het om de game samen met iemand anders te spelen. Met name in combinatie met een jongere gamer is het een geschikte game. Je kunt namelijk niet doodgaan, waardoor het niet erg is om een foutje te maken.

Lego Marvel Super Heroes 2 doet niet heel erg veel nieuws in vergelijking met andere Lego-games, maar wat het doet, doet het wel goed. Het is een vrolijk en toegankelijk geheel, waarin de instapdrempel laag is. Ideaal om samen met een jongere gamer te spelen of gewoon als je een game wilt hebben waarbij je lekker achterover kunt hangen en kunt losgaan.

Win Lego Marvel Super Heroes 2

Tot slot hebben we nog de mogelijkheid om de game weg te geven. Via Warner Bros. geven we één Xbox One-exemplaar van de game weg. Daar doen we ook nog een goodiepakket bij, die bestaat uit onder andere een Milanos Lego-schip en een Giant Man Mini Figurine. Het enige dat je hiervoor moet doen is een mail sturen naar [email protected] met daarin de vermelding van je adresgegevens, zodat we de spullen op kunnen sturen.

Reageer op artikel:
Lego Marvel Super Heroes 2 Review
Sluiten