Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Stuff 25 dec 2020

Briljante LEGO-machine zorgt ervoor dat je nooit meer inpakpapier verspilt

Het is technisch gezien eigenlijk verspilling van papier, maar het inpakken van cadeautjes hoort nou eenmaal bij verjaardagen en kerst. Je wil de ander toch verrassen. Gelukkig is er nog LEGO!

Helaas gebeurt het ons altijd weer: dan denk je precies genoeg inpakpapier afgeknipt te hebben, is het veel te veel. Niet efficiënt, en al helemaal niet zuinig. Gelukkig roept men niet voor niks al decennia ‘Met LEGO kun je alles maken!’

LEGO-machine voor inpakpapier

Op YouTube kun je de meest indrukwekkende machines vinden van volwassen fans die LEGO inzetten om eens niet het zoveelste standaard huisje te bouwen.

Een recent voorbeeld daarvan is de inpakmachine van The Brick Wall. Al is die naam misleidend: de machine pakt je cadeau niet daadwerkelijk in, maar zorgt er wel voor dat je nooit meer inpakpapier hoeft te verspillen.

Het geautomatiseerde bouwwerk meet automatisch je cadeau op, en snijdt vervolgens je inpakpapier geheel op maat. De scanner van LEGO meet eerst op hoe breed, hoog en lang je cadeay is. Vervolgens is er een tweede component dat op de juiste plekken twee keer je papier doorknipt, op twee assen. Bingo!

LEGO inpakpapier cadeau
De machine (Bron: The Brick Wall)

De volgende stap

Het geheel is fascinerend om in actie te zien, hypnotiserend haast. Sterker nog, ook zonder dat je zelf met de plastic steentjes aan de slag gaat heeft de video meerwaarde, want je leert zo hoe je ook met de hand efficiënt je inpakpapier kunt opmeten en snijden.

Veelvragende fans hebben in de YouTube-comments alvast een volgende opdracht voor de YouTuber: een machine die je cadeautjes ook daadwerkelijk inpakt. Wellicht kunnen we dan tegen kerst 2021 allemaal onze eigen LEGO-inpakmachine bouwen. Ja, met LEGO kun je echt alles bouwen, zo bewijst The Brick Wall maar weer.

Zuurstok-katapult

Over LEGO gesproken: zit je je al helemaal te vervelen tijdens de lockdown? Dan hebben we hier uitdagende sets voor je op een rijtje gezet waarmee je ook als volwassene de komende weken zoet blijft. Check onder de onderstaande video ook even de glorieuze zuurstokken-katapult die wij op YouTube tegen kwamen. Prachtig.

The Brick Wall

Reageer op artikel:
Briljante LEGO-machine zorgt ervoor dat je nooit meer inpakpapier verspilt
Sluiten