Kyara Spierings
Kyara Spierings Hebbedingen 1 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Voor de aspirant-astronauten onder ons: de LEGO ISS bouwset

Het kostte NASA en haar partners een behoorlijk aantal jaren voor ze het Internationale Ruimtestation gebouwd hadden. Deze versie van LEGO kost waarschijnlijk wat minder tijd om in elkaar te zetten. En is gelukkig ook een stuk goedkoper, maar dat maakt hem zeker niet minder indrukwekkend.

Vandaag is een mooie dag voor LEGO en ruimte-liefhebbers. Het bedrijf achter de gekleurde blokjes brengt namelijk een nieuwe pakket op de markt die de droom van iedere aspirant-astronaut laat uitkomen. Het is een versie van het internationale ruimtestation van NASA, bestaande uit precies 864 plastic steentjes. Ook zitten er in het pakket nog drie goederenruimtevoertuigen, twee kleine astronauten én een kleine NASA ruimteshuttle bij. Kortom, een complete set om de ruimte te verkennen, maar dan in het klein.

Indrukwekkende replica

Om het indrukwekkende ruimtestation zo goed mogelijk na te bootsen, vind je in de doos ook een beweegbare Canadarm2 (robotarm) en twee draaiende onderdelen die samenvallen met acht aanpasbare zonnepanelen. Het echte station draait zestien keer per dag om de aarde heen en is daarom qua structuur zeer complex. De 49 centimeter brede LEGO variant is gelukkig wat minder complex, maar zeker niet minder uitdagend om in elkaar te zetten.

LEGO ISS front
De ISS van LEGO. (Afbeelding: LEGO)

Uiteraard wordt er bij de set een instructieboekje met illustraties van zo’n 148 pagina’s meegeleverd. Daarin staan ook een hoop interessante feitjes en informatie over het echte Internationale ruimtestation van NASA en over de LEGO fan die de set bedacht.

Viering 10 jaar LEGO Ideas-programma

Het ruimtestation is onderdeel van het tien jarige jubileum van het LEGO Ideas-programma. Fans kunnen daar eigen ontwerpen aanmelden en een aantal van deze ontwerpen worden door LEGO daadwerkelijk gemaakt en uitgebracht. Dat gebeurt op basis van stemmen. Het LEGO ruimtestation werd bedacht door fan Christoph Ruge.

De bedenker van deze set aan het woord:

Waar je de LEGO set kan bestellen?

De set is vanaf vandaag via de website van LEGO te bestellen en zal ook in de winkels liggen voor zo’n €74,99. Nu nog een Aarde van gekleurde steentjes waar het ruimtestation omheen kan zweven. Gelukkig is er een fan die dat idee ook al heeft opgegeven!

Star Wars liefhebber?

Liefhebber van de gekleurde steentjes en de ruimte, maar vlieg je liever rond in een universum hier ver vandaan? Check dan deze reusachtige Imperial Star Destroyer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voor de aspirant-astronauten onder ons: de LEGO ISS bouwset
Sluiten