Alrik de Jong
Alrik de Jong Hebbedingen 13 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe LEGO x IKEA collectie vormt brug tussen volwassenen en kinderen

In 2018 kondigden LEGO en IKEA al aan de krachten te bundelen. Nu zien we in Duitsland voor het eerst hoe de BYGGLEK-collectie eruit ziet.

De nieuwe collectie is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen en moet een brug vormen tussen de interieurvoorkeuren van beiden. De collectie is gelekt, dankzij een onoplettende medewerker van IKEA in Duitsland.

LEGO x IKEA

Kinderen zien het liefst een huis vol speelgoed dat nooit wordt opgeruimd, ouders het tegenovergestelde. Dat bracht de Deense en Zweedse megabedrijven bij elkaar. “Ouders willen opruimen, kinderen niet. Want opruimen betekent het einde van de speeltijd én het bouwwerk. Wij dachten: wat nou als we van die waargenomen rotzooi iets moois kunnen maken?”, aldus Rasmus Buch Løgstrup, ontwerper bij LEGO Group.

lego, ikea, bygglek, collectie, fotos, gelekt
Rasmus Buch Løgstrup van LEGO en Andreas Fredriksson van IKEA

Daar kwam de buurman uit Zweden om de hoek kijken. “We weten dat kinderen het verhaal voortzetten in hun gedachten nadat ze gestopt zijn met spelen. Zo ontstond de collectie BYGGLEK, waarmee opruimen en spelen samenvloeien”, zegt Andreas Fredriksson, ontwerper bij IKEA. De collectie bestaat uit verschillende opbergsystemen, waarop ook gebouwd kan worden.

Eerste foto’s van de BYGGLEK-collectie

Officieel is de BYGGLEK-collectie van LEGO x IKEA nog niet uit, maar een filiaal in Duitsland heeft de collectie per ongeluk te vroeg in de winkel gelegd. In de onderstaande Instagram-post van Promo Bricks swipe je door de eerste foto’s.

De collectie van LEGO x IKEA bestaat, tot zover bekend, uit de onderstaande opbergsystemen.

  • BYGGLEK: 35 x 26 x 12 cm – €14,99
  • BYGGLEK middel: 26 x 18 x 12 cm – €12,99
  • BYGGLEK (1x) 17 x 6 cm – (2x) 13 x 6 cm – €9,99
  • BYGGLEK LEGO x IKEA 40357 Brick Box (201 onderdelen) – €14,99

Bouwsets en balletjes voor volwassenen

LEGO is overigens niet alleen voor kinderen weggelegd. Bekijk deze 8 Star Wars-bouwsets voor volwassenen. En om een middagje bouwen op zijn Scandinavisch af te sluiten, maak je natuurijk je eigen Zweedse IKEA-balletjes. Te weten dat het recept, inclusief de roomsaus, tijdens de coronacrisis is vrijgegeven.

Check ook: Calvin Klein en Andrea Somer uit Zweden zijn ‘a match made in heaven’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe LEGO x IKEA collectie vormt brug tussen volwassenen en kinderen
Sluiten