Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 26 okt 2020

LEGO brengt legendarische door fan ontworpen Fender-gitaar echt uit

Voor bloedserieuze LEGO-fans is IDEAS een zeer interessant platform. Dat is een plek van de Deense speelgoedfabrikanten waar fans hun zelfontworpen sets kunnen delen. Waaronder een Fender Stratocaster, een iconische gitaar die LEGO echt uit gaat brengen.

Van LEGO kun je alles maken, roept men al decennia. Maar als je echt een briljant design aflevert, dan bestaat de kans dat straks duizenden kinderen en volwassenen jouw LEGO-set in hun lokale speelgoedwinkel aantreffen.

LEGO IDEAS

Fans kunnen op IDEAS namelijk stemmen op hun favoriete sets van andere fervente LEGO-bouwers. Uit de best presterende designs kiest de speelgoedfabrikant vervolgens eens in de zoveel tijd een set uit die dan echt in productie gaat.

Het moet natuurlijk wel een beetje realistisch blijven: een enorm gebouw met een onbetaalbaar aantal benodigde steentjes zal LEGO niet uitbrengen. Hetzelfde geldt voor sets die gebaseerd zijn op peperdure filmlicenties.

Onlangs zetten we al een aantal zeer brute IDEAS-designs op een rijtje. Sets die wat ons betreft snel realiteit mogen worden. In de tussentijd heeft LEGO in ieder geval al een ander design van een fan het groene licht gegeven: een Fender Stratocaster.

LEGO IDEAS Fender Stratocaster
De Fender Stratocaster (Bron: LEGO)

Fender Stratocaster

Eric Clapton, Buddy Holly, George Harrison, David Gilmour en zo kunnen we nog wel even doorgaan; allemaal hebben ze op het podium hun monsterhits gespeeld op een Stratocaster.

De iconische gitaar is door een fan die zichzelf TOMOELL noemt op een verrassend kleine schaal nagebouwd, zonder aan bekende details in te boeten. Met slechts 600 LEGO-steentjes kun je het iconische silhouet realiseren.

TOMOELL beschrijft op zijn IDEAS-pagina dat hij als kind lang heeft gespaard voor een Fender Stratocaster, maar dat uiteindelijk toch een toekomst als percussionist hem meer aansprak. Om alsnog zijn kinderdroom te eren besloot hij met LEGO de iconische gitaar alsnog na te bouwen.

Het goede nieuws is dus dat LEGO ook zeer enthousiast is over de resulterende set, en het resultaat in geel, rood, wit, zwart en donkerblauw uit gaat brengen.

Op naar 2021!

“Iedereen heeft de Fender Stratocaster-gitaar gezien.Hij is superberoemd en we denken dat het echt tof gaat worden om dit tot leven te brengen met LEGO-blokjes”, aldus Lego IDEAS-Design Manager Sam Johnson. “Muziek is een relatief nieuw terrein voor LEGO om ons op te begeven, dus we zijn erg benieuwd hoe we dit uit kunnen gaan voeren.”

Naar verwachting zal de LEGO Fender Stratocaster-set volgend jaar in productie gaan. Over de releasedatum en het bijbehorende prijskaartje is helaas nog niks bekend.

Bron: LEGO

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
LEGO brengt legendarische door fan ontworpen Fender-gitaar echt uit
Sluiten