LEGO onthult briljante Ghostbusters-set voor verzamelaars

Volwassen LEGO-fans kunnen later deze maand aan de slag met een iconische film-bolide: de Ecto-1 uit Ghostbusters!

Fans van iconische bolides en voertuigen uit filmklassiekers komen bij LEGO wel aan hun trekken. Vorig jaar werden we verblijd met de Batmobile uit Tim Burton’s Batman, en onlangs onthulde de Deense speelgoedfabrikant nog een reusachtige Batwing.

LEGO Ghostbusters Ecto-1

Stuk voor stuk sets met een enorm aantal steentjes en een prijskaartje waar je U tegen zegt. Geen kleine autootjes die je onder de kerstboom legt voor je kinderen. De speelgoedfabrikant richt zich met dergelijke modellen duidelijk op volwassen verzamelaars.

Die kunnen nu uit gaan kijken naar een nieuw model: de LEGO Ghostbusters Ecto-1. De iconische opgevoerde ambulance uit de film Ghostbusters (1984) komt op 15 november uit. Het prijskaartje? 199,99 euro. Maar goed, daar krijg je dan ook maar liefst 2352 steentjes voor terug.

Afterlife

LEGO bracht in 2014 al een schaalmodel hiervan uit, op de schaal van minifiguurtjes. Dit nieuwe model is een stuk groter. De Ecto-1 is 46 centimeter lang en bevat veel meer details dan zijn voorganger. Inclusief verwijzingen naar Ghostbusters: Afterlife, een film die al uit had moeten zijn maar vanwege de pandemie is opgeschoven richting maart volgend jaar.

Check bijvoorbeeld de met de hulp van stickers nagebootste roest, die aangeeft dat de bolide ondertussen al aardig wat jaartjes meegaat. Ook tof: er is een speciale stoel met een bijbehorend wapen om onderweg spoken uit te schakelen. Het blijft immers een Ghostbusters-voertuig.

Bron: LEGO

Finishing touch

Net zoals de meeste LEGO-sets voor volwassenen bevat ook de Ecto-1 een aantal speciaal ontworpen steentjes. Zo is bijvoorbeeld het stuur een nieuw steentje, specifiek ontworpen om de Ecto-1 uit de film zo accuraat mogelijk na te bootsen.

Wat je er helaas niet bijkrijgt, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Batmobile, zijn minifiguurtjes van de filmhelden. De Ecto-1 zou op deze schaal ook veel te groot zijn geweest, maar toch. Het was een mooie finishing touch zijn geweest. Ach, je kunt ook niet alles hebben. Op naar 15 november! Je kunt de set hier alvast bestellen.

Reageer op artikel:
LEGO onthult briljante Ghostbusters-set voor verzamelaars
Sluiten