Noah Korevaar
Noah Korevaar Auto's & Motoren 1 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Hebben! LEGO komt met de 1970 Dodge Charger uit Fast and Furious

Fast and Furious 9 is helaas maar liefst een jaar uitgesteld, maar gelukkig biedt LEGO soelaas. Eind deze mand komt namelijk Dominic Toretto’s 1970 Dodge Charger uit de eerste film uit als LEGO-set!

Dat is zonder twijfel zo’n beetje de meest iconische auto uit de spectaculaire filmreeks. Uit de eerste film, toen men nog niet over ijsplaten racete en door de lucht vloog. De Deense speelgoedfabrikant heeft de Dodge Charger uit 1970 nagebouwd, en hoe!

LEGO Technic 1970 Dodge Charger

De nieuwe set maakt onderdeel uit van de LEGO Technic-serie. Daardoor worden de autoliefhebbers op hun wenken bediend. Elk detail kan zo immers worden nagebootst, inclusief bewegende onderdelen!

Aan de voorkant zie je al snel de V8-motor, en aan de achterkant is de Dodge Charger van Dominic Toretto uitgerust met een fles NOS. Oftewel, nitro! Niet geheel onbelangrijk als je tijdens een achtervolging je tegenstander te snel af wilt zijn.

Sterker nog, pas aan het einde van de eerste film durfde het door Vin Diesel gespeelde personage in de Dodge Charger te stappen. Tijd dus om een modeltrein van LEGO te bouwen en zelf een spectaculaire scène na te spelen!

De set bestaat uit ongeveer 1100 steentjes en kan zowel op vier als op twee wielen staan. De kit bevat ook verschillende bewegende delen, waaronder de wielen, de ophanging, het inductiesysteem van de aanjager en de besturing. Het geheel is 15 centimeter lang en wordt zelfs geleverd met replica’s van authentieke Californische nummerplaten.

Afbeeldingen: LEGO

Fast and Furious is opmerkelijke keuze

De aankondiging van de LEGO Technic Dodge Charger is opmerkelijk, gezien de speelgoedgigant altijd er zo gebrand op is dat enkel kindvriendelijke franchises de basis mogen vormen voor sets. Met dat argument zijn in het verleden meermaals sets op IDEAS, een platform waar fans zelf modellen mogen bedenken met de kans dat ze echt in productie worden genomen, afgewezen.

Fast and Furious zit vol geweld, drank, seks en kinderen duiken pas later in de films op. Ach, als het zulke mooie modellen oplevert dan hoor je ons niet klagen. De Dodge Charger van Dominic Toretto is vanaf 27 april beschikbaar met een prijskaartje van 99,99 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hebben! LEGO komt met de 1970 Dodge Charger uit Fast and Furious
Sluiten